Ισορροπημένα μηνύματα από Μπαγίς σε Ερογλου και Κιουτσιούκ

10:35 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Ισορροπημένο μήνυμα» η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς στις χθεσινές του συναντήσεις στα κατεχόμενα δήλωσε ότι εμπιστεύονται τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου στις διαπραγματεύσεις και τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ για την οικονομία.

Πρώτα συναντήθηκε με τον κ. Ερογλου στον οποίο μετέφερε τα χαιρετίσματα τόσο από τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιούλ, όσο και από τον Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Μπαγίς

είπε ότι είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις του Τ/κ ηγέτη για την επόμενη περίοδο στις διαπραγματεύσεις και ήταν μια καλή ευκαιρία να συμβουλεύσει από την άποψη της επιρροής των συνομιλιών στη διαδικασία της Τουρκίας προς την ΕΕ. Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι έγιναν προπαρασκευαστικές εργασίες για την επικείμενη περίοδο των συνομιλιών και ευχαρίστησε τον Εγκεμέν Μπαγίς για τις δηλώσεις του στο Κυπριακό που τους αφήνουν ικανοποιημένους και θορυβούν την ε/κ πλευρά.

Στη συνάντηση με τον Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν «δίδει μεγάλη σημασία στην χημεία μεταξύ σας», προσθέτοντας ότι η Τουρκία παρακολουθεί με υπερηφάνεια την σταθερότητα και την ανάπτυξη που έχει επιτύχει το ψευδοκράτος υπό την καθοδήγηση του «πρωθυπουργού» Κιουτσιούκ.

Ανέφερε επίσης ότι ενώ η «νότια Κύπρος» αναζητεί ακόμη τον δανειστή της και σε ποιον να καταφύγει για δάνειο, το ψευδοκράτος έχει επιτύχει 10% ανάπτυξη, αύξηση του αριθμού των τουριστών και των φοιτητών, αλλά και των εσόδων.

Στη συνάντηση που είχε με τον «πρόεδρο» της ψευδοβουλής, Χασάν Μποζέρ ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και του Βαρωσίου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία. «Σίγουρα ο Χριστόφιας έφαγε βαριά το βράδυ και μπορεί να είδε όνειρο, το οποίο όταν ξύπνησε, υπό την επιρροή του ονείρου, το ανέφερε σε κάποιες ομιλίες του». Επανέλαβε δε την θέση του ότι ο ήλιος στο νησί ανατέλλει κάθε πρωί πάνω από τα δύο χωριστά κράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα