Ετοιμασίες στην Πάφο για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017

09:42 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με εμπειρίες στις αποσκευές του επέστρεψε από τις Βρυξέλες ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων δήμων που εξασφάλισαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Βέργας, που επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από τους Γερμανούς συμβούλους της πόλης που είχαν εργαστεί την περίοδο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,

στη σημασία της διάκρισης της μικρής πόλης αλλά και την προβολή που έχει λάβει.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών για τους τρόπους διεκδίκησης κονδυλίων από τα ταμεία της Ε.Ε. τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής είτε για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος το 2017.

Από σήμερα, συνέχισε, «μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκείνες τις διαδικασίες ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι από την 1η του Γενάρη του 2013 να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι μηχανές της πόλης και να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Είπε επίσης πως στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσει το πώς θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή που θα ασχολείται με το θέμα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το οργανόγραμμα με το οποίο θα κινηθεί και το διοικητικό συμβούλιο.

Όσον αφορά τις υψηλόβαθμες θέσεις της επιτροπής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως έχει κάποιες προτάσεις που θα θέσει προς συζήτηση.

Είπε ακόμη πως οι δύο μήνες που απομένουν μέχρι την 1η του Γενάρη θα αξιοποιηθούν ούτως ώστε να αρχίσει η πορεία υλοποίησης.

Ο κ. Βέργας και η συνοδεία του, που δέχτηκαν στις Βρυξέλες συγχαρητήρια για την επιλογή της Πάφου, σημείωσαν πως η προβολή της Πάφου είναι τεράστια.

Keywords
Τυχαία Θέματα