Ισχυρισμοί ΤΜΤ για εκμετάλλευση του θέματος των αγνοουμένων από την ε/κ πλευρά

19:02 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για εκμετάλλευση του θέματος των αγνοουμένων με «φανταστικούς ισχυρισμούς» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου κάνει λόγο η οργάνωση ΤΜΤ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η οργάνωση ζητά με ανακοίνωσή της να σταματήσει το θέμα και προσθέτει ότι η ε/κ πλευρά είναι «άδικη, ένοχη» και ότι «ψεύδεται».

Αντιδρώντας στο μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια για την Ημέρα Αγνοουμένων, η ΤΜΤ γράφει ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αναφέρεται στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας,

δίνει έμφαση στο ζήτημα, προσπαθώντας να αποκρύψει τα θέματα της οικονομίας.

Επίσης, κάνει αναφορά στο «δίδυμο ε/κ πλευράς – Ελλάδας», λέγοντας ότι προσπαθεί να αποκρύψει τα εγκλήματά του ως αληθινός φταίχτης, με το να ψέγει την Τουρκία.
Η ΤΜΤ αναφέρει εξάλλου ότι με τις εκταφές έχει αρχίσει η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης στους συγγενείς των αγνοουμένων και στον κόσμο.

«Η ε/κ διοίκηση οφείλει να απολογηθεί και να αποζημιώσει τους Τ/κ, ξεκινώντας από τα γεγονότα του 1963, συμπεριλαμβανομένων και των γεγονότων του 1974» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απολογία, κατά την ΤΜΤ, οφείλεται και στους συγγενείς των Ε/κ αγνοούμενων, οι οποίοι παραπλανήθηκαν, πιστεύοντας ότι για τη σφαγή των οικείων τους κατά το πραξικόπημα της χούντας το 1974, ευθύνονται οι Τούρκοι.

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι ο τ/κ «λαός» δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την κυρίαρχη ύπαρξη του ψευδοκράτους, ώστε να μην ξαναζήσει τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα