Ιρλανδός Πρωθυπουργός: Σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει την κατάσταση της οικονομίας

16:36 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία αλλά και το όποιο σχέδιο διάσωσης, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, Έντα Κέννι.

Ο Έντα Κέννι, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου του ΕΛΚ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κυπριακό Μνημόνιο,

ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το κυπριακό Μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί ακόμα καθώς εκκρεμούν ακόμα κάποιες αξιολογήσεις για την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι τα νεότερα σε σχέση με το θέμα θα έρθουν στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

«Το Μνημόνιο δεν έχει υπογραφεί ακόμη και ενδέχεται αυτό να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε, προσθέτοντας πως το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι να ξεκαθαρίσει το ποια ακριβώς είναι η κατάσταση.

Ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει ότι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί, δεδομένων των «ισχυρών» τοποθετήσεων Γερμανών πολιτικών, ο Έντα Κέννι είπε πως σίγουρα η Κύπρος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, τονίζοντας πως για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος, πράγμα το οποίο, όπως είπε, γίνεται σε συνεννόηση με την Τρόικα και άλλους ανεξάρτητους οικονομικούς αναλυτές.

Επεσήμανε ακόμη πως είναι σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια για να γνωρίζει ο κόσμος, προσθέτοντας ότι εξήγησε στον Νίκο Αναστασιάδη ότι με βάση την εμπειρία που έχουν στην Ιρλανδία δεν θα πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα να μπουν κάτω από το χαλί αλλά να αντιμετωπιστούν και ακριβώς ότι ο κόσμος θα πρέπει να ενημερωθεί τόσο για την κατάσταση όσο και για το σχέδιο διάσωσης.

Εξέφρασε τέλος τη στήριξή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη και ευχήθηκε ο κυπριακός λαός να του εμπιστευτεί την ηγεσία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα