Ανέντιμα τα σχόλια του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την περιουσιακή του κατάσταση, λέει ο Γ. Λιλλήκας

16:36 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε «ανέντιμα και ανήθικα» σχόλια και υπονοούμενα του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού αναφέρεται, με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, σε σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία, προσθέτοντας ότι «εάν έχει το θάρρος ο κ. Κυπριανού, ας πει ευθαρσώς τι υπονοεί».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε νωρίτερα τον κ. Λιλλήκα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εταιρειών με τις οποίες είναι συνδεδεμένος,

τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι επέλεξε να καταθέσει τα περιουσιακά του στοιχεία μέσα από έκθεση εγκεκριμένου λογιστή. Προσθέτει ότι σε αντίθεση με τον κ. Κυπριανού, δεν υπήρξε ποτέ έμμισθος της πολιτικής, αλλά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

«Προκαλώ τον κ. Άντρο Κυπριανού, πρώτον να δημοσιοποιήσει και ο ίδιος τα περιουσιακά του στοιχεία», για να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες «εάν ο μισθός του δικαιολογεί το σπίτι και την περιουσία του» και «να δεχθεί την πρόταση μας για έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων του κράτους και των κομματικών ηγεσιών από Ειδική Επιτροπή που θα συστηθεί με ειδικό νόμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας προσθέτει ότι προκαλεί τον κ. Κυπριανού «να δηλώσει στους πολίτες εάν είχε ποτέ προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διορίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Χριστόφια ή εάν είχε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα και εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσιες προσφορές από το κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα