Ιωάννης Τροχίδης: ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ Συνεργασία ουσίας

21:10 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση και το Ακέλ, αντί να εστιάζονται στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να βρουν το θάρρος να δώσουν λύσεις με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, επιλέγουν το δρόμο της πόλωσης, της στείρας πολιτικής και της προπαγάνδας, αφήνοντας το κράτος στο έλεος του Θεού.

Νυχθημερόν καταγγέλλουν και λοιδωρούν την επίτευξη συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Ελπίζω με τις αναφορές μου παρακάτω να τους λύσω την απορία για

το πώς έχει επιτευχθεί η εν λόγω συνεργασία, αν και εφόσον έμπαιναν στο κόπο να παρακολουθήσουν τις διαχρονικά δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, όσο και των θεματικών προγραμματικών θέσεων του προεκλογικού προγράμματος που έχουν παρουσιαστεί δημόσια στους Κύπριους πολίτες, αλλά και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των προέδρων των δύο κομμάτων μετά από τις κοινές συναντήσεις που είχαν, δεν θα χρειαζόταν καν να τα αναφέρω.

Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναλύσει την πρόταση Αναστασιάδη στο Κυπριακό και είχα αναφέρει ότι η ιδέα τοποθέτησης ειδικού διαπραγματευτή με εντολή η οποία θα προέρχεται από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων μέσω του Εθνικού Συμβουλίου ή του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μόνο καινοτόμα και σύγχρονη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς θα δίνει πλέον συλλογικό ρόλο στο κυπριακό και όχι ατομικό. Επίσης ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε προ καιρού πριν τη συζήτηση με το ΔΗΚΟ, για την απόσυρση των απαράδεκτων θέσεων Χριστόφια στις συνομιλίες, θέση που αποτέλεσε την αιτία αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. Όσον αφορά τις διευρυμένες συνομιλίες, πρέπει να τονιστεί ότι πλέον επιβάλλεται να εμπλακεί ενεργά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Τουρκία να βρεθεί προ των ευθυνών της, και επιτέλους και οι πραγματικές προθέσεις της στον διεθνή παράγοντα.

Αντί η κυβέρνηση να κατηγορεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα για τη συνεργασία τους, θα μπορούσε να καλέσει επειγόντως σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για την τραγική κατάσταση της οικονομίας η οποία εκτρέπεται επικίνδυνα καθότι τελειώνει ο χρόνος αλλά και τα χρήματα.

Δημοκρατικός Συναγερμός και Δημοκρατικό Κόμμα βαδίζουν σε μια συνεργασία βάθους, ουσίας και ειλικρίνειας χωρίς εκπτώσεις, μεταλλάξεις ή παραχωρήσεις με σκοπό την δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας με Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη για να φέρουν ελπίδα, χαρά και ανακούφιση στον ταλαιπωρημένο από σκάνδαλα, ανεπάρκεια και απελπισία της παρούσας κυβέρνησης κυπριακό λαό.

Ιωάννη Τροχίδη
Προέδρου της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ

Keywords
Αναζητήσεις
ιωαννησ τροχιδησ δυση δικηγοροσ, τροχιδης κυπρος
Τυχαία Θέματα