Ικανοποίηση του Συνδέσμου Αμμοχώστου Η.Β. για τις δηλώσεις Μπαρόσο

20:16 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι το ζήτημα επιστροφής της περίκλειστης Αμμοχώστου στους νομίμους κατοίκους της μπορεί «ξεκάθαρα» να αποτελέσει μέρος ενός πακέτου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου Δρ. Βασίλης Μαύρου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτή τη δημόσια δήλωση που ακολούθησε την υποβολή στο γραφείο του κ. Μπαρόζο του ψηφίσματος του Συνδέσμου μας, με περισσότερες από 50.000 υπογραφές, το οποίο ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νομίμους

κατοίκους της», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Μαύρου. «Ο κ. Μπαρόζο με τη δήλωσή του εκφράζει και τη δική μας θέση αναφορικά με την Αμμόχωστο, κάτι που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ζήτημα διεθνώς», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, έχει στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία σημειώνει πως δηλώσεις από κορυφαίους αξιωματούχους όπως η δική του «προσφέρουν ενθάρρυνση και πίστη ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Δρ. Μαύρου εκφράζει με την επιστολή του την ευγνωμοσύνη του Συνδέσμου Αμμοχώστου Η.Β. και επαναλαμβάνει την πεποίθηση των μελών του ότι «η επιστροφή της πόλης θα χαράξει το δρόμο για μία συνολική λύση στην Κύπρο, η οποία θα επανενώσει το νησί υπό μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα».

Εξάλλου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και το Τμήμα Σύγχρονων Τουρκικών Σπουδών του πανεπιστημίου διοργανώνουν την Παρασκευή συνέδριο με τίτλο «Αναβιώνοντας την Αμμόχωστο: Από πόλη-φάντασμα σε οικολογική πόλη;».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με αφορμή την πρωτοβουλία πολιτών να προτείνουν το άνοιγμα της Αμμοχώστου και τη μετατροπή της σε πρότυπη οικολογική πόλη. Στο LSE θα συγκεντρωθούν για να εξετάσουν την προοπτική της πρωτοβουλίας πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες και οικονομολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα