Ο ΔΗΣΥ στηρίζει υπό προϋποθέσεις την αποκρατικοποίηση των Ημικρατικών

19:18 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Σταυριάνα Κοφτερός σε δήλωση το απόγευμα της Δευτέρας επανέλαβε ότι το κυβερνών κόμμα στηρίξει τις αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών υπό προϋποθέσεις.

Αφού ανέφερε ότι ο εκσυγχρονισμός και οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες στην προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και μεγάλη μερίδα του συνδικαλιστικού κινήματος συμμερίζονταν την πολιτική θέση ότι οι μετοχοποιήσεις των οργανισμών δημοσίου δικαίου θα συμβάλουν ώστε να καταστούν ευέλικτοι

και για να προσελκύσουν στρατηγικό επενδυτή, πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ στηρίξει τις αποκρατικοποιήσεις .

Επιχειρηματολογώντας επί της θέσης του κόμματος της, η κ. Κοφτερός ανέφερε ότι θεωρεί της αποκρατικοποιήσεις ωφέλιμες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας και πιστεύει ότι αποτελούν ευκαιρία για περεταίρω ανάπτυξη των συγκεκριμένων τομέων δραστηριότητας των οργανισμών αυτών.

Παραθέτοντας τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο ΔΗΣΥ εκφράζει τη στήριξη στις αποκρατικοποιήσεις, η κ. Κοφτερός ανέφερε τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, το σεβασμό στους εργαζομένους, το σεβασμό στους καταναλωτές, τους φορολογούμενους και το σύνολο των πολιτών.

Περαιτέρω όπως είπε η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, το κόμμα εκτιμά ότι πρέπει να επέλθουν αλλαγές στο νομοσχέδιο ώστε να απαιτείται η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων στα διάφορα στάδια των αποκρατικοποιήσεων.

Παρέθεσε επίσης τη θέση ότι η έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων πρέπει να αποφευχθεί σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και ότι η αναδιάρθρωση των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών να προηγηθεί της διαδικασίας αποκρατικοποίησης ώστε να προστεθεί αξία στους εν λόγω οργανισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα