Ικανοποίηση αλλά και συστάσεις της Τρόϊκας για το οικονομικό πρόγραμμα της Ιρλανδίας

19:47 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τρόικα εξέφρασε για άλλη μία φορά σήμερα τη ικανοποίησή της για την εφαρμογή από πλευράς της Ιρλανδίας του οικονομικού προγράμματος, αλλά επανέλαβε την έκκλησή της για περισσότερες προσπάθειες υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

“Η εφαρμογή του προγράμματος από την Ιρλανδία παραμένει σταθερή παρά το δυσμενές περιβάλλον”, τονίζει η Τρόικα μετά την ολοκλήρωση και της έβδομης αποστολής της στην Ιρλανδία για

την αξιολόγηση των επιδόσεων του Δουβλίνου.

Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι “μέτριες” για το υπόλοιπο του 2012 και για το 2013, εκτιμούν οι ειδικοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, το πρώτο τρίμηνο η οικονομία υποχώρησε κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο. Η δε ανεργία, της οποίας ο δείκτης έφθασε το 14,9% τον Ιούνιο, βρίσκεται “σε ανεπίτρεπτα επίπεδα”, τονίζει η Τρόικα και προσθέτει ότι προτεραιότητα παραμένει η προώθηση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας σε σταθερή βάση.

Την ώρα που η Ιρλανδία αναμένει μία χαλάρωση του προγράμματος διεθνούς δανεισμού της, με μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής των 85 δισ. που της χορηγήθηκαν, η αποστολή των ειδικών τονίζει πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

“Οι ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συζητούν με τις Αρχές τις πιθανές τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το χαρακτήρα του προγράμματος προσαρμογής”, τονίζουν στην έκθεσή τους οι ειδικοί, χωρίς να προσθέτουν άλλες λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα