Ικανοποιημένη η Τρόικα από τη μέχρι στιγμής πρόοδο στο Συνεργατισμό

21:49 30/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην πορεία αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, παρουσιάστηκαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας.

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή ενημέρωση οι Τροϊκανοί έμειναν ευχαριστημένοι με την τήρηση των διαφόρων σταθμών του Συνεργατισμού εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, όπως το διορισμό της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας,

του Γενικού Διευθυντή, αλλά και του οδικού χάρτη του Συνεργατισμού.

Οι Τροϊκανοί φέρεται πλέον να εστιάζουν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Κρίσιμο θέμα είναι η σύσταση και η λειτουργία της κεντροποιημένης μονάδας διαχείρισης των καθυστερήσεων και των προβληματικών δανείων στο Συνεργατισμό, τα οποία ανέρχονται περίπου στα €5,5 δις.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικας ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για τη δημιουργία της μονάδας αυτής και ενημερώθηκαν ότι προκηρύχθηκαν οι θέσεις των επικεφαλής και αναμένεται η υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την κάθοδο των επικεφαλής της Τρόικας, θα γίνει νέα συνάντηση στο πιο ψηλό επίπεδο προκειμένου να εξεταστούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια το πώς θα λειτουργεί η μονάδα και το πώς θα γίνεται η μεταφορά των δανείων από τα ΣΠΙ στη μονάδα αυτή.

Εξάλλου, η αυριανή μέρα θεωρείται το επιστέγασμα των προσπαθειών αφού κοινοποιείται και επίσημα στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προνοεί τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά €300 εκατομμύρια σε ορίζοντα πενταετίας, στο οποίο περιλαμβάνεται ο εξορθολογισμός του μισθολογίου.

Οι επόμενοι σταθμοί του Συνεργατισμού είναι η κοινοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης, η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η δημιουργία και λειτουργία της κεντρικής μονάδας διαχείρισης καθυστερημένων δανείων και τη μεταφορά του ομολόγου €1,5 δις από την Κεντρική Τράπεζα στη ΣΚΤ, που θα γίνει μετά την τελική έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του ΥΠΟΙΚ και της ΣΚΤ, η διαμόρφωση της πολιτικής παροχής χορηγήσεων, αλλά και ο καθορισμός ποσοτικών στόχων, επί των οποίων θα παρακολουθείται η πορεία του Συνεργατισμού από τη Μονάδα που συστάθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα