Ικανοποιημένη η Κομισιόν από την Ελλάδα ενόψει της επόμενης δόσης

17:33 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY


Μέσα στις επόμενες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) θα αποφασίσει σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής για την τήρηση των δύο βασικών προαπαιτούμενων ενεργειών από την ελληνική Κυβέρνηση,

που ήταν η υιοθέτηση από τη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
«Η υιοθέτηση του φορολογικού νομοσχεδίου αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, επισημαίνοντας ότι το φορολογικό και η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, αποτελούσαν τα δύο σημαντικά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου. Όπως είπε, την εκταμίευση θα αποφασίσει το ΔΣ του ΕΤΧΣ.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, για την εκταμίευση των τριών επόμενων δόσεων, δηλαδή των 9,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, των 2,8 δισ. ευρώ των Φεβρουάριο και των άλλων 2,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο, εάν η Ελλάδα τηρήσει όλα τα προαπαιτούμενα, δεν χρειάζονται επιμέρους αποφάσεις του Εurogroup, αλλά καλύπτονται από τη συνολική απόφαση της 13ης Δεκεμβρίου. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι για κάθε δόση η ελληνική Κυβέρνηση θα τηρεί τα προαπαιτούμενα της απόφασης του Δεκεμβρίου.
Η Κομισιόν θα κάνει εισήγηση στην Ομάδα Εργασίας του Εurogroup, πιθανότατα εντός της εβδομάδας, με την οποία θα επιβεβαιώνει την τήρηση των προαπαιτούμενων από ελληνικής πλευράς, ενώ στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΧΣ θα αποφασίσει την εκταμίευση των 9,2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα