Ικανοποιημένη η Επ. Άμυνας για το νέο σύστημα προμηθειών σίτισης στην ΕΦ

17:02 13/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ευαρέσκεια εκφράζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για το νέο σύστημα ελέγχου των προμηθειών σίτισης στην Εθνική Φρουρά.
Η Επιτροπή ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου συστήματος προμηθειών σίτισης, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή πριν ένα περίπου μήνα.

«Από την ενημέρωση της οποίας τύχαμε θεωρούμε ότι έχει τεθεί μια σωστή βάση πάνω στην οποία η ΕΦ προμηθεύεται όλα τα προϊόντα τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη σίτιση των εθνοφρουρών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ,

Γιώργος Βαρνάβα.
Δήλωσε ότι η εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους στη διαδικασία προσφορών, οι οποίες αφορούν όχι μόνο τη σίτιση της ΕΦ, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, όπως τα Νοσοκομεία και τα Τμήματα Ευημερίας, «έχει διορθώσει μια κατάσταση που ίσχυε για καιρό».

Όπως είπε, με το νέο σύστημα δόθηκε περισσότερη προτεραιότητα προς τους Κύπριους παραγωγούς, ενώ και οι έλεγχοι που ασκούνται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι τέτοιες έτσι ώστε να ανακαλύπτονται τα προϊόντα που δεν είναι καλής ποιότητας για τη σίτιση των στρατιωτών.
Πρόσθεσε ότι μετά την αλλαγή του συστήματος κάποια προϊόντα, όπως πουλερικά από τη Βουλγαρία δεν παραλήφθηκαν.

Διαβεβαίωσε και τους γονείς και τους στρατιώτες ότι τα προϊόντα τα οποία προμηθεύεται η ΕΦ είναι κατάλληλη για τη σίτισή τους και δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο.
Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως στη διαδικασία των προσφορών αυτή συμμετέχουν 36 ομάδες Κυπρίων παραγωγών και στην κάθε ομάδα υπάρχουν τρεις προμηθευτές έτσι ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια των προϊόντων.

Σε σχέση με την επιθυμία όπως επιλέγονται μόνο κυπριακά προϊόντα, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι βάσει κοινοτικών κανόνων δεν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστούν Ευρωπαίοι προμηθευτές, αλλά λόγω πρόνοιας για το χρόνο παραλαβής εκ των πραγμάτων δίνεται προτεραιότητα στους Κύπριους προμηθευτές.
«Το μήνυμα το οποίο έχουμε δώσει ως Επιτροπή Άμυνας είναι ότι θέλουμε να υπάρχει προτεραιότητα στην προτίμηση ώστε η ΕΦ να σιτίζεται από κυπριακά προϊόντα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος», είπε.

Και το ΑΚΕΛ εξέφρασε ευαρέσκεια για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.
«Αυτό αποδεικνύεται και από τον πρόσφατο εντοπισμό χαλασμένων πουλερικών από τη Βουλγαρία που θα διοχετεύονταν στην ΕΦ για κατανάλωση», είπε ο Βουλευτής του κόμματος Κώστας Κώστα.
Χαρακτήρισε ως θετικό την πρόσφατη εφαρμογή της νέας συμφωνίας με 36 προμηθευτές παγκύπρια, με τους οποίους είναι συνδεδεμένοι 108 Κύπριοι παραγωγοί.

Καταλήγοντας, ο κ. Κώστα ζήτησε όπως οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΦ για την ποιότητα των προμηθειών σίτισης είναι αυστηροί και συνεχείς για να διασφαλίσουμε την υγεία των εθνοφρουρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα