Ιδιαίτερα σημαντική η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γερμανία

12:37 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Γερμανία 6-8 του Μάη.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα γίνει επίσημα δεκτός την Τρίτη 6 του Μάη από την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ με την οποία θα

παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο πλευρές. Θα ακολουθήσει κοινή διάσκεψη Τύπου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου στη Γερμανία μετά την εκλογή του και μετά τα γεγονότα του Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η επίσκεψη θα δώσει τη ευκαιρία στις δύο χώρες να ανοίξουν μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Αντρη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Μάριο Δημητριάδη και άλλους επίσημους.

Ανάμεσα στις επαφές που θα έχουν οι Υπουργοί, ξεχωρίζει η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να υπάρξει στήριξη από τη Γερμανία στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάκαμψη της οικονομίας.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμμερτ, ενώ θα μιλήσει στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής (Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik), την οποία είχε προσφωνήσει μεταξύ άλλων και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Βερολίνο.

Στις 8 του Μάη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στο Αμβούργο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Σύνδεσμο Γερμανών Εφοπλιστών στην παρουσία και αντιπροσωπείας από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δώσει συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα