Η υπεργονιμότητα, αιτία πολλαπλών αποβολών

17:02 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η υπεργονιμότητα μπορεί ενδεχομένως να εξηγεί γιατί ορισμένες γυναίκες έχουν πολλαπλές αποβολές, σύμφωνα με ομάδα γιατρών.

Γιατροί δήλωσαν ότι η μήτρα ορισμένων γυναικών είναι πολύ καλή στο να επιτρέπει την εμφύτευση εμβρύων, ακόμα και αυτών φτωχής ποιότητας που θα έπρεπε να αποβληθούν.

Η έρευνα, Βρετανών και Δανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘PLoSONE’ σημείωσε ότι οι κυήσεις τότε θα αποτύγχαναν.

Γιατροί στο Princess Anne Hospital του Southampton και του University Medical Center της Ουτρέχτης, έλαβαν δείγματα από τη μήτρα 6 γυναικών που είχαν φυσιολογική γονιμότητα και 6 που είχαν επανειλημμένες αποβολές. Έμβρυα υψηλής ή χαμηλής ποιότητας τοποθετήθηκαν σε κανάλι που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε 2 λωρίδες κυττάρων μήτρας.

Κύτταρα γυναικών με φυσιολογική γονιμότητα άρχισαν να αναπτύσσονται και να φτάνουν σε έμβρυα υψηλής ποιότητας. Τα έμβρυα χαμηλής ποιότητας αγνοήθηκαν.

Ωστόσο τα κύτταρα γυναικών που είχαν πολλαπλές αποβολές άρχισαν να αναπτύσσονται και προς τα δυο είδη εμβρύων.

Ο καθηγητής Nick Macklon, δήλωσε ότι πολλές γυναίκες με την κατάσταση αισθάνονται ένοχες ότι αποβάλλουν. Ωστόσο, ανακάλυψαν ότι ενδεχομένως δεν οφείλεται στο ότι δε μπορούν κυοφορήσουν το έμβρυο αλλά επειδή ενδεχομένως είναι υπεργόνιμες, καθώς επιτρέπουν την εμφύτευση σε έμβρυα που φυσιολογικά δεν θα επιβίωναν ώστε να εμφυτευτούν. Πρόσθεσε ότι όταν χαμηλής ποιότητας έμβρυα αρχίζουν να εμφυτεύονται μπορεί ενδεχομένως να διαρκούν αρκετό διάστημα σε περιπτώσεις επανειλημμένων αποβολών για να δώσουν θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Η θεωρία χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και δεν εξηγεί όλες τις αποβολές.

Ειδικός καλωσόρισε τα ευρήματα και ελπίζει ότι θα αναπτυχθεί εξέταση για τον εντοπισμό της κατάστασης στις γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα