Επικοινωνία πολιτών με το Γραφείο Τύπου Αστυνομίας για θέματα πυρκαγιών

15:44 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δηλαδή από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και χθες, σημειώθηκαν περίπου 60 πυρκαγιές και τα αίτια των οποίων διερευνώνται, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης και πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε πολίτης κατέχει στοιχεία ή πληροφορίες όσον αφορά τις πυρκαγιές να επικοινωνεί με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας .

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι λαμβάνονται αυξημένα μέτρα από πλευράς της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ανέφερε ότι για το θέμα των πυρκαγιών,

ζητείται η βοήθεια των πολιτών.

« Στις περιπτώσεις που οποιοσδήποτε πολίτης κατέχει στοιχεία ή πληροφορίες για κινήσεις ύποπτων οχημάτων ή προσώπων που δυνατό να βοηθήσουν τις ανακρίσεις της Αστυνομίας, παράκληση είναι να επικοινωνήσει απευθείας μαζί μου στα τηλέφωνα 22808024 ή στο τηλέφωνο 22808067, δηλαδή τα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου και οι πληροφορίες αυτές ή  και τα στοιχεία θα διαβιβαστούν απευθείας στον Αρχηγό Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι θα τηρηθεί κάθε εμπιστευτικότητα για οποιαδήποτε πληροφορία δοθεί από οποιοδήποτε  πολίτη για το θέμα αυτό.

Σε παρατήρηση γιατί στο Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομία και όχι οπουδήποτε αλλού να δίνονται οι πληροφορίες αυτές, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «παρόλο που έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι μπορούν οι πολίτες να δώσουν πληροφορίες στα γνωστά τηλέφωνα που έχουμε δώσει 112, 199, στη γραμμή του πολίτη, κρίθηκε ότι εκείνος που θα θέλει να δώσει μια πληροφορία απευθείας σε αξιωματικό,  να τη δώσει απευθείας κοντά μου και αμέσως να ενημερωθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας για άμεσες ενέργειες».

Ερωτηθείς αν διαπιστώθηκε οποιοδήποτε μεμπτό στο θέμα επικοινωνίας ή αν έγινε κάποια διαρροή πληροφορίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι δεν διαπιστώθηκε ούτε διαρροή, ούτε υπάρχει κάτι μεμπτό, απλά υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι πολίτες θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο μέλος και γι’ αυτό έχουν κάνει αυτή την αλλαγή, έτσι ώστε στις περιπτώσεις αυτές να δοθεί η πληροφορία απευθείας σε αξιωματικό για να τύχει και του ανάλογου χειρισμού.

«Αν κάποιος θέλει να τη δώσει στη γραμμή του πολίτη ή στα προηγούμενα τηλέφωνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν κάποιοι ζητούν συγκεκριμένο αξιωματικό για να του δώσουν κάποια πληροφορία, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πολίτες ζητούν να δώσουν πληροφορίες απευθείας σε μέλος της Αστυνομίας.

«Εμένα προσωπικά μου έχει τύχει. Γιατί όχι; Τα καθήκοντα μας είναι,  μεταξύ άλλων, και η λήψη πληροφοριών από οποιοδήποτε πολίτη θα ήθελε να δώσει κάποια πληροφορία για οποιοδήποτε θέμα», συμπλήρωσε.

Υπάρχει, συνέχισε, έντονος προβληματισμός για τα θέματα των πυρκαγιών και κάλεσε τους πολίτες αν επιθυμούν να δώσουν κάποια πληροφορία για το συγκεκριμένο θέμα, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας ή στα άλλα τηλέφωνα που είχαν δοθεί, το 112, 199, γραμμή του πολίτη.

Απαν

Keywords
Τυχαία Θέματα