Η σύνοδος του ΕΛΚ ήταν μια πολύ καλή σύνοδος που έδωσε και σωστά μηνύματα, δήλωσε ο κ. Καρογιάν

15:45 12/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η σύνοδος του ΕΛΚ ήταν μια πολύ καλή σύνοδος που έδωσε και σωστά μηνύματα, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Μηνύματα ως οφείλει η ΕΕ έναντι ενός κράτους μέλους που περνά μια πολύ δύσκολη φάση. Μηνύματα αλληλεγγύης, μηνύματα στήριξης, μηνύματα ότι η Κύπρος μπορεί να στηριχθεί στην ΕΕ και στους εταίρους. Μας ικανοποιούν οι δηλώσεις και τις Άγκελα Μέρκελ, αλλά και των υπολοίπων ιθυνόντων του ΕΛΚ. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά και από εμάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι αν διαπραγματευτούμε σωστά, αν είμαστε αξιόπιστοι και στις υποχρεώσεις μας, «αλλά πάνω απ’ όλα αν διεκδικούμε τα δικαιώματα μας με ένα σωστό ορθολογικό τρόπο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και με τις δικές μας πολιτικές, μια νέα Κυβέρνηση μπορεί να δώσει εκείνη την ώθηση, εκείνες τις προοπτικές, εκείνες τις δυνατότητες που είναι απαραίτητες για να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό από αυτή τη σοβαρή οικονομική κρίση που μαστίζει το τόπο μας και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση, αλλά και τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι μπορεί αυτές οι εκλογές να είναι εκλογές πρώτου γύρου.

«Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση του ΔΗΚΟ μέρα με τη μέρα αυτή ανεβαίνει και αυτό καταδεικνύεται μέσα από τις διάφορες δημοσκοπήσεις. Όμως η δημοσκόπηση είναι η απεικόνιση της συγκεκριμένης τάσης τη δεδομένη στιγμή. Εμείς του ΔΗΚΟ έχουμε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών, τους κινδύνους που επαπειλούνται σε σχέση με την πατρίδα και σε σχέση με την κοινωνία μας. Εμείς ως ΔΗΚΟ μαζί με το ΔΗΣΥ και τον Νίκο Αναστασιάδη έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης και μια συμφωνία σε ό,τι αφορά ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το τόπο μας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι και αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί και μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση όπως επικρατεί στον τόπο μας, «μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από δογματισμούς, μακριά από ανέφικτες και ανεφάρμοστες πολιτικές ή διάφορες συνταγές για επίλυση των προβλημάτων».

«Τα προβλήματα υπάρχουν. Οι προκλήσεις είναι εκεί. Έχουμε όμως και τις πολιτικές, έχουμε και τη δύναμη, έχουμε και την γνώση και την εμπειρία, που μπορούμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε με ένα αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις και να φύγουμε μια ώρα γρηγορότερα από αυτή την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας. Ζητούμενο είναι να υπάρξει μια ισχυρή Κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια της εθνικής ενότητας και συναίνεσης που είναι και μια πραγματική αξίωση όλων μας, να υπάρξει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα, μια ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία που έτσι μαζί όλοι να δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση του τόπου μας και για το να αποφευχθούν φαινόμενα που τραυματίζουν όλους και που πλήττουν όλους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα