Η συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας-Eurobank στις διαπραγματεύσεις με Τρόικα

22:10 7/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς σε αυτή συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν

ότι θα υπάρξει νέο «ραντεβού» αύριο, στις 4 το απόγευμα, ενώ ισχύει στο ακέραιο η μεσημβρινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τις επόμενες ώρες ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το ζήτημα των δύο τραπεζών. Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει εγείρει ενστάσεις για τη συγχώνευση, θεωρώντας ότι το ενεργητικό της νέας τράπεζας θα ανέλθει σε περίπου 170 δισ. ευρώ, ίσο περίπου με το ΑΕΠ της χώρας.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και το οικονομικό επιτελείο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την προώθηση δύο σχημάτων, βάσει των οποίων θα γίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των περί ων ο λόγος τραπεζών: στο πρώτο σχήμα η Εθνική θα απορροφήσει την Proton Bank και την Τράπεζα Αττικής και Eurobank γίνεται πλέον ο 4ος πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα προχωρήσει στην εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα