Η ψυχρότερη νύχτα του χειμώνα η χθεσινή

11:11 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ψυχρότερη νύκτα του φετινού χειμώνα ήταν η χθεσινοβραδινή. Το θερμόμετρο κατέγραψε μισό με ένα βαθμό στο εσωτερικό, από 2 έως 5 στα παράλια και μείον τέσσερις βαθμούς στα ορεινά.

Εξάλλου, από τις βροχές των τελευταίων ημερών καλύφθηκε 100 τοις εκατό η βροχόπτωση του Ιανουάριου, ενώ από την πρώτη Οκτωβρίου έως και σήμερα καλύφθηκε το 107%.

Όπως δήλωσε ο μετεωρολογικός λειτουργός Παναγιώτης Γεωργίου, την εβδομάδα που διανύουμε έως και την Κυριακή, επηρεάζει την περιοχή μας ψυχρή αέρια μάζα που δίνει

χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα υπάρχει παγετός σε αρκετές περιοχές.
Οι θερμοκρασίες είναι περίπου 4 βαθμούς πιο χαμηλές από την κανονική.

Απόψε στο εσωτερικό ο υδράργυρος θα πέσει στους 2 βαθμούς, από 4 έως 6 στα παράλια και στους μείον 2 στα ορεινά.

Αύριο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας 1 με 2 βαθμούς στο εσωτερικό, δηλαδή γύρω στους 14 με 15 που είναι η κανονική για την εποχή.

Ωστόσο, αύριο αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα θα καταγραφούν θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, την Τρίτη αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας νέα διαταραχή που ίσως δώσει βροχές, αλλά μικρής έντασης. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα