Η ΠΟΠ διαμαρτύρεται για τη Φορολογία Ακινήτων

16:16 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ) εκφράζει έντονες διαμαρτυρίες για τη φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, δεν έχει περιληφθεί καμιά πρόνοια για την προστασία των πολυτέκνων οικογενειών, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση.

Η ΠΟΠ αναφέρει ότι θεωρεί πως η απόφαση δεν ελήφθη μετά από κοινωνική διαβούλευση, η ίδια η οργάνωση δεν κατέθεσε τις απόψεις της και προσθέτει ότι ενέχει αδικίες.

Η ΠΟΠ

ζήτησε τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της οικογένειας, οι οικονομικές δυσκολίες, τα στεγαστικά δάνεια και άλλα και αναφέρει επίσης ότι πρέπει να ληφθεί πρόνοια με διευκολύνσεις (δόσεις) στον τρόπο καταβολής της φορολογίας αυτής.

Αναφέρει ακόμα πως αναφύεται και πρόβλημα διπλής φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας, αφενός της υφιστάμενης από τις Τοπικές Αρχές και αφετέρου της νέας από την Πολιτεία. Η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων θα θέσει το ζήτημα στον Υπουργό Εσωτερικών σε επικείμενη συνάντηση μαζί του και θα διεκδικήσει πιο δίκαιη αντιμετώπιση των πολυτέκνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα