Η Ουάσινγκτον ανέβαλε συνάντηση με τη Ρωσία σχετικά με την Συρία

08:03 27/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε χθες μια προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας λόγω των “συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων” σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ωστόσο ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε με δήλωσή του πως η συνάντηση αναβλήθηκε “δεδομένων

των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων μας για την κατάλληλη απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που έγινε στις 21 Αυγούστου στη Συρία”.

Στη συνάντηση επρόκειτο να συμμετάσχουν η Γουέντι Σέρμαν, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Συρία Ρόμπερτ Φορντ, και οι Ρώσοι Yφυπουργοί Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

“Θα εργασθούμε μαζί με τους Ρώσους ομολόγους μας για να αναπρογραμματίσουμε τη συνάντηση”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η επίθεση με χημικά όπλα κατέδειξε την ανάγκη για μια “συνολική και βιώσιμη πολιτική λύση” για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα