Είναι αναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι

23:24 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι αναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια χυδαιότητα από ηθικής άποψης για την οποία οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν.

“Χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην Συρία”, σημείωσε ο Κέρι σε δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. “Αυτό είναι αναμφισβήτητο”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα “πιστεύει ότι πρέπει να

λογοδοτήσουν αυτοί που προσφεύγουν στην χρήση των πιο ειδεχθών όπλων στον κόσμο κατά των πιο ευάλωτων ανθρώπων στον κόσμο”, πρόσθεσε, στην πιο σθεναρή αντίδραση των ΗΠΑ μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη Τετάρτη στα περίχωρα της Δαμασκού.

“Αυτό που είδαμε στην Συρία την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να σοκάρει την συνείδηση του κόσμου”, σημείωσε. “Ας είμαι σαφής: Η αδιάκριτη σφαγή αμάχων, ο φόνος γυναικών και παιδιών και αθώων περαστικών από χημικά όπλα είναι μια χυδαιότητα από ηθικής άποψης”, σημείωσε.

Ο Κέρι κατηγόρησε την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι ενήργησε σαν να είχε κάτι να κρύψει εμποδίζοντας την επίσκεψη των επιθεωρητών του ΟΗΕ στον τόπο της επίθεσης για μέρες και βομβαρδίζοντας την περιοχή, “καταστρέφοντας συστηματικά τα αποδεικτικά στοιχεία”.

“Η βασική μας αίσθηση ανθρωπιάς προσβάλλεται όχι μόνον από αυτό το δειλό έγκλημα, αλλά και από την κυνική απόπειρα κάλυψής του”, υπογράμμισε. “Δεν είναι αυτή η συμπεριφορά μιας κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε να κρύψει”, είπε.

“Είναι αναμφισβήτητο”, σημείωσε επίσης, επισημαίνοντας ότι η συριακή κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο των χημικών όπλων και διαθέτει τους πυραύλους που μπορούν να φέρουν κεφαλές με χημική γόμωση.

Ο Κέρι δεν κατηγόρησε σαφώς την συριακή κυβέρνηση για την επίθεση με χημικά όπλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επιπρόσθετες πληροφορίες τις οποίες θα κοινοποιήσουν τις ερχόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα