Υπ. Παιδείας: Πυρετωδώς οι εργασίες για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί

16:53 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πυρετωδώς θα εργάζεται μέχρι την Παρασκευή το προσωπικό στο Υπουργείο Παιδείας για την πληρωμή όλων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης, τα επιμορφωτικά, τα ολοήμερα σχολεία, τα μουσικά σχολεία και άλλα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

Εξάλλου,

αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για το μνημόνιο, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι πρέπει και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να αναλογιστούν την ευθύνη έναντι των παιδιών, γιατί κάθε απώλεια διδακτικού χρόνου θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ποσότητα της παρεχόμενης γνώσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι “όλοι οι λειτουργοί στο Υπουργείο Παιδείας και το πρόσθετο προσωπικό που ζήτησα να ενισχύσει την ομάδα που ετοιμάζει όλα τα διαδικαστικά για την πληρωμή όλων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης, στα επιμορφωτικά, στα ολοήμερα σχολεία και άλλα, εργάζονται πυρετωδώς”.

Ανέφερε ότι “ήδη κατά τη χθεσινή ημέρα συμπληρώθηκαν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία για 1.040 περίπου εκπαιδευτικούς, και σήμερα μέχρι αυτή τη στιγμή άλλες περίπου 500 περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί”.

“Οι ομάδες και οι λειτουργοί θα εργάζονται πυρετωδώς όλες τις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, έτσι ώστε να διευθετηθεί η τοποθέτηση των χρημάτων και η αποπληρωμή όσων εργάστηκαν για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΟΕΛΜΕΚ και την πιθανότητα κλιμάκωσης των μέτρων, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι δεν γνωρίζει αν έχει ειπωθεί ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα κλιμακώσει τα μέτρα.

“Εγώ εκείνο που είπα χθες και επαναλαμβάνω και σήμερα, όπως τους είχα καλέσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το θέμα των δικών τους κινητοποιήσεων, που έχουν κάθε δικαίωμα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αντιδρά, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων, εγώ όμως τους κάλεσα να αναλογιστούν και τις ευθύνες μας έναντι των μαθητών μας και έναντι του προγραμματισμού για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της παρεχόμενης γνώσης”, είπε

Πρόσθεσε ότι “εξάλλου έχω καταθέσει, και αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα, τη συνεχή και διαρκή μου στήριξη και εκτίμηση στη σοβαρότητα του έργου που επιτελείται στα σχολεία μας από τους εκπαιδευτικούς μας”.

“Αυτό, όμως, δεν με φέρνει σε οποιανδήποτε σύγκρουση στο να πω ότι, ναι, πρέπει και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να αναλογιστούν την ευθύνη μας έναντι των παιδιών, γιατί κάθε λεπτό που χάνεται, κάθε απώλεια διδακτικού χρόνου, μας βγάζει εκτός των προγραμματισμών μας και θέτει σε κίνδυνο και την ποιότητα και την ποσότητα της παρεχόμενης γνώσης”, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι “η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών και η όποια άλλη αντίδραση, εφόσον αποφασίσουν ή δεν αποφασίσουν, δεν το γνωρίζω αυτό, έχει να κάνει καθαρά με τα θέματα γενικότερα του μνημονίου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα