Η Μόσχα χαιρετίζει την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη

20:41 19/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Ρωσία χαιρετίζει την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στην ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη 2, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

“Είναι η σωστή απόφαση, ανέκαθεν λέγαμε πως πρέπει να πάνε σ’ αυτό το φόρουμ και να αρχίσουν ένα διάλογο με την κυβέρνηση”, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. “Αναμέναμε μια τέτοια απόφαση”, πρόσθεσε. “Το σημαντικότερο είναι να σχηματίσουν μια αντιπροσωπεία για να τους εκπροσωπήσει”, δήλωσε επίσης

ο Ρώσος αξιωματούχος. “Αυτή τη στιγμή, απ’ ό,τι αντιλαμβανόμαστε, γίνονται επαφές ανάμεσα στις διάφορες οργανώσεις και προσωπικότητες”, πρόσθεσε ακόμη ο Μπογκντάνοφ.

Ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη, αποδέχθηκε χθες, Σάββατο, έπειτα από εβδομάδες αμφιταλαντεύσεων και δυτικών και αραβικών πιέσεων, να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη στη Γενεύη, η οποία αρχίζει την Τετάρτη. Η απόφασή του αυτή χαιρετίσθηκε από δυτικές χώρες.

Η Ρωσία, πιστή σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-κσαντ, βρίσκεται μαζί με τις ΗΠΑ πίσω από την πρόταση να πραγματοποιηθεί αυτή η ειρηνευτική διάσκεψη. Υπό την επιρροή της Μόσχας, το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε την Παρασκευή μια σειρά παραχωρήσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα, προτείνοντας μια “ανταλλαγή αιχμαλώτων” και ένα σχέδιο που προβλέπει “τη διακοπή όλων των στρατιωτικών ενεργειών” στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) ώστε να παρακινηθεί η εξόριστη αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα