Τι προκαλεί την σκλήρυνση κατά πλάκας;

18:59 19/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι μια ασθένεια η οποία προκαλεί απομυελίνωση το νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Όταν συμβαίνει αυτή η διαδικασία, τότε, οι νευράξονες (τα μέρη των νευρικών κυττάρων τα οποία μεταδίδουν τα νευρικά ερεθίσματα προς τα άλλα κύτταρα), δεν λειτουργούν πλέον φυσιολογικά.

Η μυελίνη, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες, περιβάλλει και απομονώνει τους νευράξονες, όπως το μονωτικό υλικό που μονώνει

τα ηλεκτρικά καλώδια, δεν λειτουργεί πλέον φυσιολογικά. Καθώς όλο και περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου προσβάλλονται από αυτήν την απώλεια της μυελίνης, οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα, αφού πλέον τα ηλεκτρικά ερεθίσματα περιορίζονται ή χάνονται τελείως. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα που εμφανίζει κάποιος, έχει σχέση με την περιοχή που έχει υποστεί τη βλάβη. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να έχει προσβληθεί και ο νευράξονας. Καθώς λαμβάνει χώρα αυτή η απομυελίνωση, μπορούν να εντοπιστούν πλέον περιοχές φλεγμονής και σοβαρής βλάβης. Αυτές οι περιοχές ονομάζονται πλάκες και γίνονται εύκολα εμφανείς στις μελέτες που πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας.

Τι προκαλεί την σκλήρυνση κατά πλάκας;

Ενώ η σκλήρυνση κατά πλάκας θεωρείται μια ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα