Η Κύπρος στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ

21:26 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ που χάνουν τις εργασίες τους λόγω της κυβερνητικής απόφασης για κλείσιμό της οργάνωσε απόψε η Ενωση Συντακτών Κύπρου σε συνεργασία με το ΡΙΚ και τις συντεχνίες του ιδρύματος, στο προαύλιο της δημοσιογραφικής εστίας στη Λευκωσία.

Στην συναυλία που είναι ακόμη σε εξέλιξη, συμμετέχουν

πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες και φωνητικά σύνολα ενώ παρευρίσκονται και άνθρωποι του θεάτρου.

Σε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης ανέφερε ότι η συναυλία ειναι συναυλία αντίστασης και αγώνα υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ η οποία μπορεί να μην ειναι “άσπιλη και αμόλυντη, όμως αυτό που πείραξε περισσότεροι είναι το μαύρο που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ και ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκε το κλείσιμό της που παραπέμπει σε ολοκληρωτικές νοοτροπίες”.

“Συμπαριστάμεθα στους εργαζόμενους και αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που ισοπεδώνουν τους ανθρώπους, που τους θεωρούν αριθμούς και τους ανακατεύουν μεταξύ των αριθμητικών πράξεων”, είπε ο Πρόεδρος της ΕΣΚ.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει σημασία η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προσθέτοντας ότι η συναυλία είναι και συναυλία ελπίδας και προβληματισμού για το μέλλον μας , λέγοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι “πρέπει να στείλουμε μήνυμα στους εξουσιαστές μας ότι οι εργαζόμενοι σε όποιο τομέα και αν απασχολούνται, θα αντισταθούν στις πολιτικές των Βρυξελλών”.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Μάκης Συμεού ανέφερε ότι το ΡΙΚ ενώνει τη φωνή του με τις άλλες 50 δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της Ευρώπης και δίνει αγώνα για να αποδείξει το αυτονήτο, “την εθνική, πολιτιστική και ενημερωτική σημασία που έχει η κάθε δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κάθε χώρα”.

Ανέφερε ότι η ΕΡΤ είναι η τηλεόραση του πολιτισμού, των αποδήμων, των ντοκιμαντέρ , και η ΕΡΤ όπως την ξέρουμε και μας γαλούχησε, σήμερα έχει μαύρο. “Αυτό είναι απαράδεκτο, και γι΄ αυτό είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ μέχρι η ΕΡΤ να ξανανοίξει”, ανέφερε.

Στην συναυλία παρευρέθηκαν και διάφοροι πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι και οργανώσεις νεολαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ συνδέθηκε με το χώρο της συναυλίας και μετέδωσε ζωντανά αποσπάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα