Τσίπρας: κ Σαμαρά μετά τη φίμωση της ΕΡΤ τελειώσατε

20:57 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY


Προεκλογικούς τόνους επέλεξε να δώσει στην ομιλία του, σήμερα το βράδυ, στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας «απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ

η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας! ». Ο κ. Τσίπρας συνέχισε με παραλληλισμούς της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα με το ’44 και το ’74, λέγοντας ότι «σε τούτο εδώ τον τόπο τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα τα κατέκτησε ο λαός μας με αγώνες και αίμα».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, « το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα» είναι το τέλος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, που σύμφωνα με τον ίδιο «εξέθεσε τη χώρα διεθνώς». «Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή» είπε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι «η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση του ότι σε ένα χρόνο κατέστρεψε ότι είχε μείνει όρθιο στη χώρα και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «μετά τα απανωτά χαστούκια από το ίδιο το ΔΝΤ, από το φιάσκο της ΔΕΠΑ, από τους δείκτες της οικονομίας που διαρκώς επιδεινώνονται, προέβη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Επιχείρησε να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ρίξει μαύρο στις οθόνες».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ», που «ανέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες του λαϊκού κινήματος, να αλλάξει την πορεία της καταστροφής» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του». Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «ναπολεοντισμό» και ότι «ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση. Ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ. Να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας. Και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας».

Αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ένα χρόνο πριν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον τόπο», προσθέτοντας ότι ένα χρόνο πριν είπαν στο λαό ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν οι καταθέσεις στις τράπεζες «ενώ αυτοί ήταν έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα, ακόμα και κούρεμα των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Του είπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία θα καταρρεύσει. Ενώ ήξεραν ότι με τις υπογραφές τους στη συνέχεια του μνημονίου η οικονομία θα κατέρρεε».

«Οι λαοί δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την καταστροφή. Είναι μοιραίο. Οι λαοί αντιδρούν και καθορίζουν την ιστορία» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι «το δικό μας χρέος είναι απέναντι στους άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους. Σε αυτούς πρώτα χρωστάμε και μετά στους δανειστές», προσθέτοντας ότι με κυβέρνηση του κόμματος του «πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε για τη νέα «σεισάχθεια», με διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «οι μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες μέρες», εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει και λαός «θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί».
- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=c948d38af76448468403b9f054138da9#sthash.3dMLk2Vo.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα