Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ έχει την τελική απόφαση για τις εκλογές

12:44 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του ΔΗΚΟ έχει τον τελευταίο λόγο στη λήψη των τελικών αποφάσεων του Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2013, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ είναι ο αυθεντικός φορέας των δικών του θέσεων και

αρχών.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής μεταξύ του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ με θέμα το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στις εκλογές, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «η ΚΕ του ΔΗΚΟ, στα τέλη Ιουλίου, έχει εξουσιοδοτήσει τη Γραμματεία του Κόμματος να συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και με άλλες δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου. Αυτό, λοιπόν, κάνει η ηγεσία του ΔΗΚΟ».

Την Παρασκευή, είπε, «θα έχουμε ακόμα μια συνάντηση με το ΔΗΣΥ και ακολούθως, στις 27 του Σεπτέμβρη, θα συγκληθεί η ΚΕ για να αξιολογήσει το αποτέλεσμα των συζητήσεων που έχουν γίνει με το ΔΗΣΥ»,  προσθέτοντας ότι «εναπόκειται στην ΚΕ να αποφασίσει κατά πόσον αξιολογεί θετικά τη δουλεία που έγινε και τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων ή όχι».

«Απ’ εκεί και πέρα», συνέχισε, «εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι το ΔΗΚΟ εμμένει σταθερά στη θέση και τη στρατηγική που είχε εδώ και δύο χρόνια και ουσιαστικά λέει ότι η Κύπρος περνά σήμερα μια περίοδο έκτακτης ανάγκης, γι’ αυτό χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Όπως είπε, «δεν είναι η ώρα των άγονων αντιπαραθέσεων, δεν είναι η ώρα των ανώφελων συγκρούσεων. Είναι η ώρα που θα πρέπει πραγματικά όλοι μας, με αίσθημα ευθύνης, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας που δεν είναι επιδερμικά, είναι ουσιαστικά».

«Η Κύπρος κινδυνεύει, είτε θέλουμε να το καταλάβουμε ή είτε όχι, και δεν κινδυνολογώ και δεν είμαι εξ εκείνων που κινδυνολογούσαν», είπε, προσθέτοντας ότι «είμαι αρκετά ρεαλιστής να ξέρω ότι, αν δεν αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τότε τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν».

Όπως είπε, «δεν θα έχουμε καμία διαπραγματευτική δυνατότητα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού, αντίθετα θα υπάρξει ο κίνδυνος επιβολής σχεδίων ή ακόμη και προτάσεων σε σχέση με το Κυπριακό και πάνω απ’ όλα», πρόσθεσε, «η οικονομία μας θα οδηγηθεί περαιτέρω στην εξαθλίωση και θα μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες των πολιτών».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «η Κύπρος θα μπει σε μια διαδικασία που ίσως να περάσουν πολλά χρόνια – για να μη πω δεκαετίες -  για να επανέλθει ξανά στους κανονικούς ρυθμούς και σε επίπεδα ανάπτυξης και ευημερίας».

«Γι΄ αυτό το λόγο», όπως είπε, «εμείς είμαστε σταθεροί σ΄ αυτή μας τη θέση. Απ’ εκεί και πέρα θα αξιολογήσουμε στην ΚΕ τα αποτελέσματα των συζητήσεων μας και εναπόκειται στην ΚΕ να πάρει και τις τελικές της θέσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η ΚΕ να αξιολογήσει αρνητικά αποτέλεσμα των επαφών του ΔΗΚΟ με το ΔΗΣΥ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «εγώ είμαι υποχρεωμένος πάντοτε να συζητώ στη βάση των αποφάσεων της ΚΕ».

«Γι’ αυτό το λόγο, λέω λοιπόν ότι η ΚΕ, εν τη

Keywords
Τυχαία Θέματα