Σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες ο ΥΠΑΜ

11:43 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα κηρύξει την έναρξη σεμιναρίου με θέμα την Καινοτόμο Ευρωπαϊκή Συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, από το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό  Οργανισμό  Άμυνας (EDA) και το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Egmond του Βελγίου.

Το

σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Egmond στις Βρυξέλλες και σε αυτό θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των Εξοπλισμών (OCCAR) και της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και ακαδημαϊκοί.

Κατά τη διάρκειά του σεμιναρίου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, μια σημαντική πρωτοβουλία με την οποία τα κράτη μέλη, σε μια περίοδο μείωσης των αμυντικών προϋπολογισμών λόγω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να συνεργαστούν χρησιμοποιώντας τους οικονομικούς τους πόρους με ένα πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα