Η ΕΤΕΠ απένειμε για πρώτη φορά βραβείο αριστείας

20:24 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) απένειμε για πρώτη φορά βραβείο αριστείας στον τομέα της οικονομικής και κοινωνικής έρευνας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΤΕΠ αναφέρει πως το βραβείο της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Werner Hoyer και τον Κύπριο νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Το βραβείο της ΕΤΕΠ, το οποίο εγκαινιάστηκε φέτος, δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο της ΕΤΕΠ, με σκοπό να ανταμείβει και να προάγει την αριστεία

στην οικονομική και κοινωνική έρευνα και να προωθεί την εφαρμογή και διάδοσή της.

Το βραβείο της ΕΤΕπ θα απονέμεται κάθε χρόνο και αποτελείται από ένα «Βραβείο Εξέχουσας Συνεισφοράς», ύψους 40.000 ευρώ και ένα «Βραβείο Νέων Οικονομολόγων», ύψους 25.000 ευρώ.

Φέτος βραβεύθηκαν δύο υποψήφιοι, για το ερευνητικό τους έργο σχετικά με το θέμα του βραβείου: «Οικονομική μεγέθυνση, απασχόληση και σύγκλιση – Εφαρμογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το «Βραβείο Εξέχουσας Συνεισφοράς» απονεμήθηκε στον Δρ. Klaus F. Zimmermann, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόννης και Διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου για το Μέλλον της Εργασίας (Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit – IZA), ενώ το «Βραβείο Νέων Οικονομολόγων» απονεμήθηκε στον Δρ. Ηλία Παπαϊωάννου, καθηγητή του London Business School.

Keywords
Τυχαία Θέματα