Η εταιρεία Neo & Bee σχολιάζει ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για το Βitcoin

21:34 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εταιρεία Neo & Bee – LMB Subsidiaries Limited, που χτίζει υποδομές γύρω από την τεχνολογία του νέου νομίσματος Bitcoin, τοποθετήθηκε σήμερα στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας στο ΚΥΠΕ για τη χρήση του συγκεκριμένου νομίσματος στις συναλλαγές.

Η εταιρεία

σημειώνει μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα της χρήσης του νομίσματος αλλά και τα οφέλη για την Κύπρο από το γεγονός ότι η έδρα της βρίσκεται στο νησί και αποτελεί, όπως αναφέρει, την μεγαλύτερη εταιρία που αναπτύσσει το υπόβαθρο ώστε η χρήση του Bitcoin να είναι ασφαλέστερη, ευκολότερη, πιο διαθέσιμη και πιο σταθερή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του CEO της εταιρείας Danny Brewster, «η αναφερόμενη απάντηση από πηγές που δεν αποκαλύφθηκαν ήταν ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι θεσμοθετημένα και άρα είναι επίφοβα, αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων και προκάλεσε αμφίσημη ανταπόκριση».

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης επιχείρησης παγκοσμίως που χτίζει υποδομές γύρω από την τεχνολογία του Bitcoin, θέλω να αναφέρω ότι προσπαθούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες να επικοινωνήσουμε με την Κεντρική Τράπεζα για να κανονίσουμε μία συνάντηση, ώστε να λειτουργήσουμε κάτω από το θεσμικό πλαίσιο που θεωρούν κατάλληλο. Με χαροποιεί το γεγονός ότι όπως η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι η χρήση του Bitcoin από ιδιώτες είναι ευπρόσδεκτη και έχει προοπτικές», αναφέρει ο κ. Brewster.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, η ανακοίνωση αυτή δεν είναι διαφορετική από τις ανακοινώσεις όλων των Κεντρικών Τραπεζών ανά την υφήλιο ότι η χρήση του Bitcoin φυσικά και εμπεριέχει κινδύνους όπως κάθε άλλο μέσο οικονομικών συναλλαγών.

«Παρά ταύτα, ακριβώς επειδή το Bitcoin είναι μόνο 5 χρονών, οι υποδομές ακόμα αναπτύσσονται, τα νομίσματα του δικτύου έχουν αξία γιατί είναι χρήσιμα, μεταφέρονται άμεσα δεν μπορούν να αναπαραχθούν κατά το δοκούν, από κανένα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο CEO της εταιρείας εύχεται «τέτοια διάφανα και ελεύθερα πρωτόκολλα να ήταν διαθέσιμα σε εθελοντική και συναινετική βάση, στον καθένα».

«Η ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, έχει σαφώς παρερμηνευθεί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία προσωρινή πτώση στην ισοτιμία του Bitcoin το οποίο σήμερα και πάλι ανταλλάσσεται κοντά στα $1000. Η εν λόγω δήλωση, αναφέρει ρητά ότι ιδιώτες όπως και μη κυβερνητικές επιχειρήσεις μπορούν ελεύθερα να συναλλάσσονται με Bitcoin. Επιπρόσθετα, η Ελβετία σύντομα θα προχωρήσει σε συζητήσεις σχετικά με την αναγνώρισή του ως νόμισμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με το πεδίο της χρήσης του Bitcoin ως μέσω διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων, ο CEO της εταιρείας παραπέμπει σε δήλωση της Jennifer Shasky, Επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικών Εγκλημάτων των ΗΠΑ (FINCEN), στην ακρόαση στο Κογκρέσο της 17ης Νοεμβρίου σύμφωνα με την οποία, «τα μετρητά είναι ακόμα το καλύτερο μέσο για ξέπλυμα χρημάτων».

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ακόμη ότι κάθε συναλλαγή με bitcoins καταγράφεται σε ένα διάφανο και δημόσια διαθέσιμο αρχείο, τα μετρητά είναι με διαφορά πιο ανώνυμα από ότι θα είναι ποτέ το Bitcoin.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η μεγαλύτερη εταιρία που αναπτύσσει το υπόβαθρο ώστε η χρήση του Bitcoin να είναι ασφαλέστερη, ευκολότερη, πιο διαθέσιμη και πιο σταθερή έχει την έδρα την Κύπρο.

«Η Neo and Bee έχει ήδη δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας καθώς επίσης και ακόμα περισσότερους εξωτερικούς συνεργάτες, με δομημένο σχέδιο για την δημιουργία πολλών εκατοντάδων ακόμα θέσεων τους επόμενους μήνες. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο, να γίνει ένας καινοτόμος ηγέτης στον χώρο των παγκόσμιων οικονομικών υπηρεσιών», σημειώνεται.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μόνη παγκόσμια θετική κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της Κύπρου για το 2013, ήταν το γεγονός ότι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο αποδέχτηκε τα Bitcoin ως μέσω πληρωμής, καθιστώντας έτσι την εκπαίδευση πιο προσιτή, συμπεριλαμβανομένων, όλων εκείνων που ανήκουν στην κοινότητα των 5δις παγκοσμίως που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

«Αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα εκβιάζονται από τις παρούσες υπηρεσίες αποστολής χρημάτων. Όπως ανέφερε το National Geographic, αυτές οι εταιρίες ξοδεύουν και κερδίζουν δισεκατομμύρια για να πετύχουν αυτό που το Bitcoin προσφέρει σχεδόν δωρεάν», αναφέρεται.

Τέλος ο CEO της εταιρείας σημειώνει πως για να αντιληφθούν αυτά τα πλεονεκτήματα, οι αρχές και οι νομοθέτες πρέπει να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες, τις προκλήσεις, τη δυναμική και ωφελήματα αυτής της πραγματικά καινοτόμου τεχνολογίας, από αυτούς που την έχουν ήδη μελετήσει βαθύτερα.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να προσεγγίσουμε την Κεντρική Τράπεζα με στόχο να επεξηγήσουμε το επιχειρησιακό μας σχήμα και να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αξιολόγηση της επιχείρησης αλλά και της τεχνολογίας που την διέπει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα