Η ΕΕ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του τυφώνα Sandy

13:28 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναβάθμιση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην ΕΕ στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας για αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών, όπως ο τυφώνας Sandy που πλήττει τις ΗΠΑ, τονίζει μεταξύ άλλων η Επίτροπος της ΕΕ για Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων, Κρισταλίνα Γκεοργίεβα, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα στις ΗΠΑ.

Η κ. Γκεοργκίεβα, αφού εκφράζει τα συλλυπητήριά

της στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέρει ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του τυφώνα Sandy, ενώ οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν για την πολιτική προστασία είναι σε επαφή με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η Επίτροπος συγχαίρει το έργο που επιτελούν οι αμερικανικές αρχές για αντιμετώπιση των καταστροφών, σημειώνοντας ότι η αντίδρασή τους δείχνει για άλλη μια φορά την αξία που έχουν τα κατάλληλα μέτρα ετοιμότητας, και τη σημασία που έχουν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και τα προκαθορισμένα σχέδια διαχείρισης καταστροφών.

Όπως σημειώνει η Επίτροπος, ο τυφώνας Sandy είναι ένα ακόμη παράδειγμα της αυξανόμενης έντασης και της συχνότητας των φυσικών καταστροφών.

Η κ. Γκεοργκίεβα τονίζει ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση του κοινοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας στοχεύει ακριβώς στην ενίσχυση της ετοιμότητας και αντιμετώπισης μεγάλων καταστροφών στην επικράτεια της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα