Στα κατεχόμενα εκδηλώσεις αλληλεγύης στους Κούρδους απεργούς πείνας

13:28 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, το Κόμμα Νέα Κύπρος, και το Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα πραγματοποίησαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία χωριστές εκδηλώσεις συμπαράστασης στους κούρδους που συνεχίζουν την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές.

Το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος

προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή στην απεργία πείνας στην Τουρκία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους μαχητές της αντίστασης όπως δήλωσε .

Η προσπάθεια του κόμματος για πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου στην παράνομη πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Λευκωσία εμποδίστηκε από την αστυνομία του ψευδοκράτους.

Παράλληλα η παράνομη πρεσβεία αρνήθηκε να παραδώσει επιστολή που θέλησε να στείλει το κόμμα στο πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έτσι η αντιπροσωπείας του κόμματος έστειλε την επιστολή ταχυδρομικώς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που τελικά κατάφερε το κόμμα να πραγματοποιήσει στην είσοδο της παράνομης πρεσβείας ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Ιζέτ Ιζτζιάν είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του καθεστώτος των κατεχομένων με το καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας.

Εξέφρασε επίσης την στήριξη του κόμματος του στους εκατοντάδες προοδευτικούς Τούρκους και Κούρδους πολίτες της Τουρκίας που αγωνίζονται για την κατάργηση του αντιδημοκρατικού και καταπιεστικού καθεστώτος που επικρατεί στην Τουρκία και είπε ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πλάι τους.

Ακόμα δήλωσε ότι  θα εργάζονται ακούραστα  για την κατάλυση του φασισμού που επιβάλει το κόμμα του Ερντογάν και στην Τουρκία και στην Κύπρο και στο τέλος της ομιλίας του είπε ζήτω η αδελφοσύνη των λαών, κάτω ο φασισμός.

Το κόμμα Νέα Κύπρος σε δηλώσεις του εξέφρασε την στήριξη τους στους απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές και ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν έχει πρόθεση να λύσει ούτε το κουρδικό ζήτημα ούτε το Κυπριακό πρόβλημα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα Sarayönü`ndeki μπροστά από το Κεντρικό Ταχυδρομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας έστειλε επιστολές αλληλεγγύης στους Κούρδους κρατούμενους.

Εκπρόσωποι του Μπαράκα σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι  εκατοντάδες κρατούμενοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και άτομα εκλεγμένα από το λαό, στερούνται της ελευθερίας τους και κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές άνθρωποι και κάνουν απεργία πείνας για σχεδόν πενήντα ημέρες.

Όπως ανέφεραν πολλοί από αυτούς, των οποίων τα αιτήματα είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως η εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα, λόγω της απεργίας πείνας τόσων ημερών αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας και τον κίνδυνο του θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα