Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία, λέει ο Φινλανδός Πρωθυπουργός

20:42 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανάγκη την Τουρκία για διάφορους λόγους, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Jyrki Katainen ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα.

Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα και αποτελεί παράδειγμα για πολλές μουσουλμανικές χώρες.

”Για το λόγο αυτό, η Τουρκία είναι σημαντική για την Ευρώπη”, δήλωσε ο Φινλανδός Πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, προσθέτοντας

ότι πρέπει να ενισχυθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής.

”Η Τουρκία έχει προσφέρει αρκετά στην ΕΕ, πρέπει όμως να γνωρίζει ο καθένας ότι αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε για επίσπευση της ενταξιακής πορείας”, δήλωσε.

Ο Katainen εξέφρασε την ελπίδα περισσότεροι Τούρκοι φοιτητές να συμπεριλαμβάνουν στις επιλογές τους για σπουδές και την Φινλανδία, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η χώρα του θα ενδυναμωθεί.

Μιλώντας εξάλλου νωρίτερα σε Τουρκο-Φινλανδικό εμπορικό σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας είπε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία αποτελούν προτεραιότητα για την χώρα του, λέγοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινή ατζέντα σε ό,τι αφορά την εξωτερική αλλά και την οικονομική τους πολιτική.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει σημαντική θέση στην παγκόσμια σκηνή όχι μόνο λόγω της διπλωματικής της σταθερότητας, αλλά και λόγω της οικονομικής της ευρωστίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα