Φονική ”Λερναία Ύδρα” ο καρκίνος του μαστού

20:32 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κι όμως! Ο καρκίνος του μαστού είναι δέκα διαφορετικές ασθένειες. Διεθνής μελέτη, που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν «ορόσημο» για την Ογκολογία, αποκαλύπτει ότι, η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας είναι στην πραγματικότητα δέκα εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ασθένειες, γεγονός που προσανατολίζει την επιστημονική κοινότητα σε νέες θεραπείες οι οποίες θα είναι «κομμένες και ραμμένες» σε κάθε είδος καρκίνου του μαστού ξεχωριστά προκειμένου να είναι πιο ακριβείς και αποτελεσματικές.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», βασίστηκε στην ανάλυση καρκινικών όγκων του μαστού

δύο χιλιάδων γυναικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή, Δρ. Κάρλος Καλντάς, καθηγητή Ιατρικής του Καρκίνου στο Τμήμα Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, αυτή τη στιγμή ο καρκίνος του μαστού ταξινομείται αναλόγως με την μορφολογία των κυττάρων του στο μικροσκόπιο και εξετάσεις για δείκτες των όγκων.

Καταγράφοντας το γενετικό προφίλ των καρκίνων των εθελοντριών, η ομάδα του καθηγητή Καλντάς διαπίστωσε πως όλοι οι τρόποι με τους οποίους αλλάζουν τα μαστικά κύτταρα όταν γίνονται καρκινικά, μπορούν να χωριστούν σε δέκα κατηγορίες τις οποίες ονόμασαν IntClust 1-10.

Την έρευνα χρηματοδότησε η Cancer Research UK, ένας από τους σημαντικότερους ογκολογικούς , ερευνητικούς οργανισμούς στον κόσμο. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του βρετανικού οργανισμού, η μελέτη είναι η μεγαλύτερη γενετική ανάλυση του καρκίνου του μαστού που έχει γίνει ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα