Η διαχείριση του στρες στη σκλήρυνση κατά πλάκας

16:03 14/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η εκπαίδευση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης του στρες μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και ενδεχομένως να εμποδίσει ή να επιβραδύνει τη δημιουργία νέων βλαβών στον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

που παρακολουθούσαν συνεδρίες ελέγχου του στρες για 6 μήνες είχαν λιγότερες νέες εγκεφαλικές βλάβες από την υποτροπή της νόσου και πιο αργή πρόοδο της νόσου κατά τη διάρκεια της αγωγής, ανακάλυψε ο ερευνητής του Northwestern University, David C. Mohr.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘ Neurology’, προστίθενται σε ενδείξεις ότι ο έλεγχος του στρες μπορεί να επιβραδύνει τη δραστηριότητα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ο Mohr δήλωσε ότι άνθρωποι που πέρασαν από την εκπαίδευση του ελέγχου του στρες είχαν σημαντικές μειώσεις στην εμφάνιση νέων εγκεφαλικών βλαβών, ενώ είχαν εγγραφεί στις εβδομαδιαίες συνεδρίες.

Ωστόσο η βελτίωση εξαφανίστηκε όταν οι εβδομαδιαίες συνεδρίες τελείωσαν, υποδεικνύοντας ότι μπορεί ενδεχομένως να χρειάζεται μεγαλύτερη συνέχιση της θεραπείας.

Ο Mohr δήλωσε ότι η θεραπεία ελέγχου του στρες μπορεί ενδεχομένως…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα