Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 21/11/2012

10:23 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διεξαγωγή του 2ου γύρου του εκλογικού συνεδρίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας μετά την απόφαση παράνομου δικαστηρίου για ακύρωση του αποτελέσματος του εν λόγω συνεδρίου και το νέο σχέδιο για το Κυπριακό που ετοιμάζει ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και το οποίο θα παρουσιάσει μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα θέματα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Αλλού γράφουν για την εκδήλωση που πραγματοποίησε

ψες το βράδυ ο κ. Ντάουνερ στην οποία αντέδρασαν οι Τ/κ αφού δεν προσκλήθηκε ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ανακοινώνουμε το νέο σχέδιο», αναφέρεται σε νέο σχέδιο που ετοιμάζει ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και προβλέπει τη μετατροπή των Βρετανικών Βάσεων σε βάσεις του ΝΑΤΟ, τον τερματισμό των εγγυήσεων Τουρκίας, Ελλάδας και Βρετανίας, την ανάληψη των εγγυήσεων μόνο από το ΝΑΤΟ καθώς και μια χαλαρή ομοσπονδία. Αλλού γράφει ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων στους κατεχόμενους δήμους συνεχίζουν τις επαφές τους με την ψευδοκυβέρνηση, απαιτώντας την καταβολή των μισθών. Γράφει ακόμη ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή κατηγορεί το λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Λευκωσίας ότι εν μέσω προβλημάτων αυτός είναι άφαντος.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με κύριο τίτλο «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσω», αναφέρεται στο 2ο γύρο του εκλογικού συνεδρίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας με τον ψευδοπρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ να δηλώνει ότι θα δικαιωθεί εκ νέου με το αποτέλεσμα και ότι η κατάσταση που επικράτησε μετά το αποτέλεσμα του προεδρείου αποτελεί «πραξικόπημα» στου κόλπους του ΚΚΕ. Αλλού γράφει ότι σε χθεσινή εκδήλωση του παρέθεσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ σε εστιατόριο στην πράσινη γραμμή δεν προσκλήθηκε ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στην τ/κ πλευρά με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την εκδήλωση.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλος κίνδυνος στο νερό», γράφει ότι οι υδροφόρες στα κατεχόμενα είναι κινούμενος κίνδυνος αφού οι περισσότερες δεν έχουν άδεια και σε αυτές δεν γίνονται οι κατάλληλες υγειονομικές εξετάσεις, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Αλλού γράφει ότι νεαρή έφηβη ηλικίας 14 ετών έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι το οποίο ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες ενώ ο 24χρονος πατέρας συνελήφθηκε από τις κατοχικές αρχές.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν είναι προληπτικό είναι ενθαρρυντικό», γράφει ότι ο λεγόμενος νόμος ανεξέλεγκτης απόρριψης σκυβάλων ουσιαστικά δεν βοηθά τίποτα αφού το πρόστιμο για τη μη εφαρμογή του τιμωρείται με το ποσό των 50 τουρκικών λιρών (περίπου 20 ευρώ). Αλλού αναφέρεται σε μαζικούς θανάτους ψαριών σε λίμνη στο κατεχόμενο Κανλί, με τους ειδικούς βιολόγους να αιτιολογούν τους θανάτους ως αποτέλεσμα της ρύπανσης της λίμνης. Γράφει ακόμα ότι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουσιούκ είναι ήρεμος αφού νοιώθει ήδη νικητής

Keywords
Τυχαία Θέματα