Η «Ασπίδα του Αίαντα» άρχισε τη λειτουργία της

12:42 29/3/2014 - Πηγή: OnlyCY


«Η Ασπίδα του Αίαντα», μια οργάνωση με στόχο τη στήριξη δυσπραγούντων οικογενειών και ατόμων που δημιουργήθηκε εις μνήμη του Αίαντα Λοϊζου, ο οποίος σε ηλικία 5μιση χρόνων έχασε τη ζωή του όταν δαγκώθηκε από σκύλο ράτσας «Ακίτα» ενώ βρισκόταν με την οικογένεια του σε φιλικό σπίτι στη Σκαρίνου, άρχισε σήμερα τη λειτουργία της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ελίνα Μοτίτου, μητέρα του Αίαντα και υπεύθυνη της «Ασπίδας

του Αίαντα», η οργάνωση «δημιουργήθηκε από εθελοντές σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας ως προέκταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου που θα περιείχε οτιδήποτε εκτός από τρόφιμα, δηλαδή μικροσυσκευές, έπιπλα, ρουχισμό, παπούτσια, παιγνίδια, βιβλία, παραμύθια και άλλα. Η «Ασπίδα του Αίαντα» θα είναι ανοικτή κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι» είπε.

Πρόσθεσε ότι δικαιούχοι στην παραλαβή των ειδών της οργάνωσης είναι «οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και μη δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν ανάγκη από βοήθεια. Ο χώρος που ουσιαστικά ήταν μια αποθήκη βρίσκεται απέναντι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ενοικιάστηκε με τη βοήθεια του Δήμου Λάρνακας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου που πληρώνουν το ενοίκιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μοτίτου ανέφερε πως «η ανταπόκριση από τον κόσμο υπήρξε αρκετά μεγάλη αφού έχουμε παραλάβει πάρα πολλά πράγματα τα οποία με τη σειρά μας πρέπει να τα δώσουμε στους δικαιούχους».

Σε ερώτηση πώς θα γίνεται η διανομή σε δικαιούχους, εξήγησε πως «ουσιαστικά η κάθε οικογένεια ή το κάθε άτομο θα δικαιούται ένα αριθμό βαθμών κάθε μήνα τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν. π.χ. ένα παντελόνι μπορεί να είναι 10 βαθμοί, ένα ζευγάρι παπούτσια 20 βαθμοί κλπ», προσθέτοντας πως η κάθε οικογένεια ή το κάθε άτομο θα μπορεί να εξαργυρώνει ανάλογα με τις ανάγκες του τους βαθμούς που θα του αναλογούν.

Είπε ακόμα πως «έχουμε αρχίσει τη δημιουργία ενός λογισμικού στο οποίο θα περνούμε όλα τα προϊόντα που θα διαθέτουμε και ανάλογα με την κάθε αγορά θα αφαιρούνται από την οικογένεια ή το άτομο οι βαθμοί».

Keywords
Αναζητήσεις
apsida tou aianta larnaca, pateras tou aianta
Τυχαία Θέματα