Η Wells Fargo περικόπτει 1.800 θέσεις εργασίας

09:00 20/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η τράπεζα Wells Fargo & Co, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στις χορηγήσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανακοίνωσε χθες ότι περικόπτει άλλες 1.800 θέσεις εργασίας στον τομέα των στεγαστικών δανείων λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, η οποία εν μέρει αποδίδεται στην αύξηση των επιτοκίων.

Η Wells Fargo, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ,

έστειλε επιστολές ειδοποίησης 60 ημερών στους εργαζόμενους οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνσή της.

Ο οικονομικός της διευθυντής Τιμ Σλόουν ανέφερε σε μια ενημέρωση των επενδυτών την 9η Σεπτεμβρίου ότι το τρίτο τρίμηνο η τράπεζα έχει απολύσει ήδη 3.000 εργαζομένους στη διεύθυνσή της, η οποία ειδικεύεται στις υποθήκες.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ακόμη ότι η τράπεζα αναμένει να προχωρήσει σε χορηγήσεις δανείων για αγορά κατοικίας μετ` υποθήκης ύψους 80 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, δηλαδή ένα ποσό κατά σχεδόν 30% χαμηλότερο από ό,τι το δεύτερο.

Η Wells Fargo έδωσε πάνω από το 20% των δανείων για αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το ειδικευμένο περιοδικό του κλάδου Inside Mortgage Finance.

Keywords
Τυχαία Θέματα