Γ.Λιλλήκας:Ο Πρόεδρος να παραμείνει σταθερός στις προϋποθέσεις που έθεσε και να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η άτυπη συνάντηση ως μέσο παράκαμψης του κοινού ανακοινωθέντος

15:40 23/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραμονές της άτυπης συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κύριο Έρογλου, το ψευδοκράτος διοργανώνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες με την Ισλαμική διάσκεψη που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Οι πράξεις αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις πλέον τόσο του κ. Έρογλου και όσο της Άγκυρας, καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκικής πλευράς. Το δηλώνουμε αυτό για να μη δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες και ψευδαισθήσεις στους πολίτες για τα αποτελέσματα της συνάντησης της ερχόμενης Δευτέρας.

Με τα σημερινά δεδομένα,

ο μόνος τρόπος για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από τη συνάντηση, είναι να υποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις προϋποθέσεις που ο ίδιος έθεσε για την έναρξη των συνομιλιών. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η Τουρκική πλευρά είναι αμετάθετη στους δικούς της στόχους και το αποδεικνύει καθημερινά με προκλητικότητα με τις διακηρύξεις αλλά και τις πράξεις της.

Ελπίζουμε ο Πρόεδρος να παραμείνει σταθερός στις προϋποθέσεις που έθεσε και να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η άτυπη συνάντηση ως μέσο παράκαμψης του κοινού ανακοινωθέντος για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων, άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα