Σ.Βιολάρης:Ο κύριος Ερντογάν αν επιθυμεί ειλικρινά να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα τότε ας δώσει εντολή στα τουρκικά στρατεύματα και στους παράνομους εποίκους να φύγουν από την Κύπρο

15:40 23/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Σταύρος Βιολάρης σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού για το κυπριακό ότι «έχουν επιμηκυνθεί οι διεργασίες προς τη λύση και ότι πρέπει να εργαστούμε μέχρι να βρεθεί η λύση», λέγοντας:
«Ο Τούρκος Πρωθυπουργός για πολλοστή φορά επιχείρησε να κρύψει τις κατοχικές ευθύνες τις Τουρκίας στην Κύπρο και να παρουσιάσει την Άγκυρα ως ουδέτερο παρατηρητή και ως καταλύτη της Λύσης.
Ο

κύριος Ερντογάν αν επιθυμεί ειλικρινά να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα τότε ας δώσει εντολή στα τουρκικά στρατεύματα και στους παράνομους εποίκους να φύγουν από την Κύπρο και ας αφήσει τους Κύπριους πολίτες να βρουν τους τρόπους ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία, να συμβιώνουν χωρίς φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς σε μια κοινή ευημερούσα ευρωπαϊκή πατρίδα.
Και αυτή τη φορά η υποκριτική στάση του κυρίου Ερντογάν και η προσπάθεια του να φανεί διαλλακτικός στο κυπριακό δεν μπορεί να πείσει κανένα. Η Άγκυρα και ο ίδιος ο κύριος Έρντογαν παραμένουν σταθεροί στους διχοτομικούς στόχους της Τουρκίας στην Κύπρο και η έννοια τους είναι να επιβάλουν στο κυπριακό μια δοτή λύση τουρκικών προδιαγραφών που θα επιτρέψει στην Άγκυρα να επικυριαρχήσει σε ολόκληρο το νησί.
Ενόψει και της συνάντησης της Δευτέρας θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επαναβεβαιώσει τη θέση της πλευρά μας για κοινό ανακοινωθέν ουσίας και την απαίτηση μας αυτή τη φορά να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος που θα δίνει την προοπτική να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη λύση που να ακυρώνει τα κατοχικά δεδομένα, να ανατρέπει τη διαίρεση και να επιτρέπει στους Κύπριους πολίτες να συμβιώνουν χωρίς φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς» κατέληξε ο κ. Βιολάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα