Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το… sex;

08:22 16/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πολλές είναι οι ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα με τον οργασμό και κάποιες από αυτές ίσως δώσουν μία απάντηση στο ερώτημα. Μετά τον οργασμό τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες απελευθερώνουν τα χημικά ωκυτοκίνη, προλακτίνη, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και ενδοφρίνες. Κάθε ένα από αυτά συνεισφέρει στο γνωστό εκείνο συναίσθημα του «γύρνα την πλάτη και κοιμήσου». Μοιάζουν να εκκρίνονται σε ίσες ποσότητες στους άντρες και τις γυναίκες, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ποιος έρχεται συχνότερα σε οργασμό.

Η ορμόνη ωκυτοσύνη είναι γνωστή για τις διάφορες επιδράσεις που προκαλεί συμπεριλαμβανομένης της μητρικής συμπεριφοράς, της σύσπασης των λείων μυών της μήτρας κατά την διάρκεια του τοκετού και της έκκρισης του μητρικού γάλακτος. Αναφερόμαστε επίσης σε αυτή ως την χαδιάρα ορμόνη αφού μας ξυπνάει την ανάγκη να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο και να δενόμαστε με τρόπο μη σεξουαλικό. Ίσως φταίει η ωκυτοκίνη που νιώθουμε χορτασμένοι και γαλήνιοι μετά από το σεξ.

Η προλακτίνη είναι ένας ακόμα παίκτης στο μυστηριώδες παιχνίδι του ύπνου μετά το σέξ. Παράγεται στην υπόφυση και η πιο γνωστή του λειτουργία είναι εκείνη της παραγωγής γάλακτος. Πιστεύεται πως η προλακτίνη μας απαλλάσσει απο την σεξουαλική διέγερση μετά τον οργασμό και μας αφήνει να…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY