Για ”τελευταίο πακέτο μέτρων” μίλησε ο Πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

19:02 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τελευταίο πακέτο μέτρων έκανε λόγο κατά την ομιλία του ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας πριν τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Γραμματέας του κόμματος ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δεσμεύτηκε ότι εφόσον δεν υπάρξουν εξελίξεις εκτός Ελλάδας που δεν μπορούν να ελεγχθούν,

το πακέτο περικοπών 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που συζητείται την τρέχουσα περίοδο θα είναι και το τελευταίο, αναγνωρίζοντας ότι η κοινωνία είναι στα όριά της και ότι οι περικοπές είναι επώδυνες αλλά αναπόφευκτες γιατί αν δεν γίνουν η χώρα θα βγει από το ευρώ.

Ως προτεραιότητες έθεσε την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επανήλθε στα περί «λόμπι της δραχμής», επιμένοντας ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να πετύχει η χώρα τους στόχους της και να παραμείνει στο ευρώ όταν ζητούν να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως προκύπτουν από τις δανειακές συμβάσεις.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των επαφών που είχε την περασμένη εβδομάδα σε Βερολίνο και Παρίσι, εκτίμησε ότι το κλίμα σταδιακά αλλάζει στην Ευρώπη και η Ελλάδα κάνει βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αν όλα πάνε καλά, σε δύο χρόνια η Ελλάδα «θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα».

Θίγοντας το μεταναστευτικό, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα σύντομα θα γίνει «μια πολύ ασφαλής χώρα» και υπεραμύνθηκε της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» που διεξάγει η Αστυνομία με επιχειρήσεις –σκούπα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα του κόμματος, δηλώνοντας ότι αυτό είναι που έδωσε την νίκη στις εκλογές και ότι αυτό είναι που διασφαλίζει την επαφή με την κοινωνία, η οποία δεν πρέπει να χαθεί με κανέναν τρόπο. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης των κομματικών δυνάμεων.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

————–
Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην ομιλία του κ. Σαμαρά. Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση – ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «γνήσιο εκπρόσωπο του λόμπι της χρεοκοπίας» και αναφέρει ότι τα νέα μέτρα θα ισοπεδώσουν πλήρως την οικονομία και την κοινωνία, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι πια πειστική η συσχέτιση των μέτρων με την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Ως άξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος μέσα σε μια δημοκρατική χώρα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνησή του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι την ίδια επιχειρηματολογία περί μη λήψης άλλων μέτρων αλλά περί αναγκαιότητας εφαρμογής του είχαν επαναλάβει και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου το 2010 αλλά και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής της κυβέρνησης των πρόθυμων εταίρων,

Keywords
Τυχαία Θέματα