Για πυλώνα σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος

10:51 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, στο Κυπριακό και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ σε ομιλία του κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους συμμετέχοντες στο 5ο Συνέδριο Πρέσβεων που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γκιουλ τόνισε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα υποχώρησης στο θέμα προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και πρωτίστως από τα «δικαιώματά» της στην Κύπρο,

Αφού αυτό γίνει κατορθωτό, συνέχισε, σε συνδυασμό με την επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης πολιτικής λύσης στο Κυπριακό, πρέπει να κρατηθεί ζωντανό το όραμα για τη διαμόρφωση ενός νέου πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο που θα αποτελείται από την Τουρκία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιδείξει ζήλο και κουράγιο για δημιουργία κλίματος δίκαιης συνεργασίας με την οποία οι πηγές ενέργειας της Μεσογείου, όπως έγινε και στον τομέα του τουρισμού, θα συμβάλουν στα κοινά οφέλη όλων των παράλιων χωρών και ηπείρων στην περιοχή.

Οι γειτονικές με την Τουρκία χώρες, είπε, πρέπει να αποδεχτούν το ζήλο που επιδεικνύει σ’ αυτό το θέμα με καλό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα