Για εγκληματική συνωμοσία σε σχέση με το διατροφικό σκάνδαλο, κάνουν λόγο Λονδίνο και Παρίσι

22:55 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι εγκληματίες που διοχέτευσαν κρέας αλόγου στην αγορά πρέπει να εντοπιστούν και καταδικαστούν παραδειγματικά δήλωσαν οι Υπουργοί Τροφίμων Βρετανίας και Γαλλίας μετά το διατροφικό σκάνδαλο που ταλανίζει την ΕΕ.

Την ίδια ώρα η Ρουμανία-από σφαγεία της οποίας προήλθε το κρέας-αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει ότι τα σφαγεία πληρούν όλες τις προδιαγραφές.

Ο Βρετανός Υπουργός Τροφίμων Owen Paterson έκανε λόγο για εκτεταμένη εγκληματική συνομωσία λέγοντας ότι μέχρι στιγμής 16 χώρες της ΕΕ έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση και λαμβάνουν μέτρα.

Για απαράδεκτη συμπεριφορά μίλησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και κάλεσε τους καταναλωτές να τρώνε μόνο γαλλικό κρέας.

Μέχρι στιγμής αλυσίδες καταστημάτων σε Βρετανία, Γαλλία και Σουηδία απομάκρυναν από τα ράφια τους κατεψυγμένα λαζάνια και άλλα είδη πάστας, πίττες ακόμη και μουσακά.

Ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός Victor Ponta απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το κρέας που διοχετεύθηκε σε εταιρείες στην ΕΕ που παρασκευάζουν διάφορα είδη τροφίμων, προήλθε από τη χώρα του. Δήλωσε ότι τα δύο σφαγεία για τα οποία υπάρχουν υποψίες , ελέγχονται και τηρούν τις προδιαγραφές.

Ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία Spanghero δεν έχει απευθείας συμβόλαια προμήθειας από ρουμανικές μονάδες παραγωγής και κάλεσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να βρουν την πηγή του κακού.

Ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός μιλούσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας ο οποίος μίλησε για σκάνδαλο εξαπάτησης. Πάντως οι εταιρείες παρασκευής αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή και υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τους προμηθευτές τους.

Πανικό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν και το ενδεχόμενο στο κρέας αλόγου να εντοπίζονται ίχνη αντιβιοτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα