Γεύμα για τη λήξη της Ιρλανδικής Προεδρίας στην Αθήνα

18:57 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε γεύμα στην Αίγλη Ζαππείου που παρέθεσε ο Πρέσβης της Iρλανδίας, στην Αθήνα, Τσαρλς Σιχάν, συμμετείχε ως τιμώμενος προσκεκλημένος ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο γεύμα συμμετείχαν οι εν Ελλάδι διαπιστευμένοι Πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Ιρλανδικής Προεδρίας.

Ο Έλληνας Υπουργός

ενημέρωσε τους πρέσβεις για όλο το φάσμα των ζητημάτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και για τις πρόσφατες διπλωματικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, ανέλυσε τα στοιχεία που προδιαγράφουν τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ μίλησε επίσης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και για θέματα περιφερειακής και ενεργειακής ασφάλειας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε επίσης τους πρέσβεις για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, καθώς και για τις θέσεις της Ελλάδας για το Μεσανατολικό και την κρίση στη Συρία.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ακόμα αναφορά στο ζήτημα του Κοσόβου αλλά και στην έξαρση των φαινομένων εθνικισμού στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Τέλος συνεχάρη τον Ιρλανδό Πρέσβη για το έργο της Προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ και παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα