Γ. Βαρνάβα: Η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό

21:07 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ «θα ψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό» δήλωσε το απόγευμα ο Βουλευτής του Γιώργος Βαρνάβα σημειώνοντας ότι «η στήριξη αυτή δεν είναι προφανώς εν λευκώ στήριξη των οικονομικών επιλογών της Κυβέρνησης αλλά αντίθετα, αυτή η ψήφιση έχει χαρακτήρα έντονα κριτικό και διατηρούμε ακέραιες τις διαφωνίες μας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης».

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής η οποία άρχισε την συζήτηση του Κρατικού

Προϋπολογισμού για το 2012, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «ο προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, που θα έδινε ώθηση στην πραγματική οικονομία του τόπου και δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας».

Οπως είπε, «η ΕΔΕΚ επιμένει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν επιτυγχάνεται με αύξηση φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης αλλά επιτυγχάνεται με μείωση του κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας υπηρεσίας, με φορολόγηση του αδρανούς πλούτου, με δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη».

Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό γιατί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της κρίσης και της ύφεσης, θεωρούμε χρέος μας να στηρίξουμε το Κράτος και τις λειτουργίες του».

«Αναμένουμε ωστόσο ότι η κριτική, οι απόψεις και οι προτάσεις μας θα τύχουν της κατάλληλης προσοχής και αξιοποίησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», είπε ο κ. Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «από τα τέλη του 2008 προειδοποιούσαμε ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση βρισκόταν προ των πυλών αλλά δεν εισακουστήκαμε και αντί μέτρων, παίρναμε την απάντηση ότι η βάση της οικονομίας μας είναι στέρεα και δεν θα είχαμε τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις».

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ είπε ότι «ο ερασιτεχνικός τρόπος χειρισμού της όλης κατάστασης από την Κυβέρνηση, μας έφερε στην δύσκολη θέση που βρισκόμαστε σήμερα με τους αριθμούς και τα δεδομένα να μιλούν από μόνα τους».

Οπως είπε ο κ. Βαρνάβα, «το δημόσιο χρέος έφτασε το 62% του ΑΕΠ με πρόβλεψη να φτάσει το 65% το 2012, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι λίγο πιο πάνω από το 6% του ΑΕΠ, ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται στο 0% με πρόβλεψη του ΔΝΤ να γίνει ακόμη και αρνητικός, το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει φτάσει το 16,2% ενώ η ανεργία έχει φτάσει το 8,2% χωρίς ακόμη να δηλώνονται οι αυτοεργοδοτούμενοι και αρκετοί νέοι που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους».

Ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «ως ΕΔΕΚ επιμένουμε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση δεν επιτυγχάνεται με αύξηση φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, επιτυγχάνεται όμως με μείωση του κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας υπηρεσίας, με φορολόγηση του αδρανούς πλούτου, με δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη».

Τόνισε ότι «έγιναν πολλοί λάθος χειρισμοί και η Κυβέρνηση επέδειξε ασυγχώρητη ολιγωρία στη λήψη μέτρων, όμως, την εσχάτη ώρα είναι καιρός να δείξουν όλες οι πλευρές υπευθυνότητα και συλλογικά να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Βαρνάβα διαβεβα

Keywords
Τυχαία Θέματα