Γ. Λουκαΐδης: Να τερματιστεί η παραποίηση της αλήθειας από το ΔΗΣΥ για το bail-in

13:11 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει τερματισμός της προσπάθειας από πλευράς Δημοκρατικού Συναγερμού να παραποιηθεί η αλήθεια μετά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, στην οποία επαναβεβαιώθηκε ότι η απαίτηση της τρόικας για διάσωση με ιδίους πόρους (bail- in) τέθηκε για πρώτη φορά στις 5 Μαρτίου 2013, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης

είπε συγκεκριμένα ότι «από τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και ειδικότερα μέσα από τις παρεμβάσεις του τέως Υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή και των τεχνοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών, επαναβεβαιώθηκε ότι η απαίτηση της τρόικας για διάσωση με ιδίους πόρους (bail- in) για πρώτη φορά τέθηκε στις 5 Μαρτίου 2013».

«Ελπίζουμε ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη, που απλώς επαναβεβαιώνει την αλήθεια, από πρόσωπα μάλιστα που κάθε άλλο μπορούν να θεωρηθούν ως φιλικά προσκείμενα στην προηγούμενη κυβέρνηση, θα υπάρξει τερματισμός της προσπάθειας από πλευράς Συναγερμού να παραποιηθεί η αλήθεια μέσα από τη μετάθεση ευθυνών στην προηγούμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε, τέλος, ότι «πολλά όμως, άλλα σοβαρά ερωτήματα παραμένουν ως προς το τι μεσολάβησε από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου, με δεδομένη την εκ των προτέρων ετοιμασία νομοσχεδίου για κούρεμα ασφαλισμένων και μη καταθέσεων, αλλά και τις δημόσιες αποκαλύψεις που έγιναν επί του προκειμένου θέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα