Γ. Λιλλήκας: Παθητική και μοιρολατρική η στάση της Κυβέρνησης στην έκθεση του ΓΓ των ΗΕ

16:42 2/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε παθητικότητα και μοιρολατρία της Κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Η παθητικότητα και η μοιρολατρία που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση επιτρέπει στην Τουρκία και στους συμμάχους της να δημιουργούν νέα και πιο δυσμενή δεδομένα στο Κυπριακό. Ευθύνη της Κυβέρνησης

δεν είναι να δικαιολογεί τον Γενικό Γραμματέα αλλά να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τα Εθνικά μας δικαιώματα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

«Δεν μας εκπλήττει πλέον η παθητική υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη και την Κυβέρνηση του προσχεδίου της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι «μας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο η μοιρολατρική στάση του Υπουργού Εξωτερικών να δικαιολογεί κάθε υιοθέτηση τουρκικών θέσεων από τον κ. Μπαν Κι Μουν».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι ενώ μέχρι σήμερα είχαμε τη λεγόμενη «πολιτική ισότητα» την οποία με την πάροδο του χρόνου και υποχωρώντας ως συνήθως μεταφράσαμε όπως η τουρκική πλευρά ήθελε, δηλαδή ως αριθμητική ισότητα, στην έκθεση του ΓΓ των ΗΕ παρεισέφρησαν οι όροι «οικονομική και κοινωνική ισότητα» τους οποίους, όπως είπε, χωρίς αμφιβολία θα βρούμε αργότερα μπροστά μας σε ένα σχέδιο λύσης με περιεχόμενο που η Τουρκία θα τους αποδώσει.

«Και η Κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη,» σχολίασε.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, παρατηρώντας ότι ο Υπουργός Εξωτερικών «έσπευσε να δικαιολογήσει τη μη συμπερίληψη στην έκθεση καμιάς αναφοράς για τις προκλήσεις και την ένταση που η Τουρκία προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι είναι λογικό γιατί αυτό δεν είναι ζήτημα που άπτεται των συνομιλιών», σημείωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας κάνει αναφορά στους υδρογονάνθρακες και διερωτήθηκε αν οι υδρογονάνθρακες είναι ζήτημα που άπτεται των συνομιλιών ενώ οι προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι.

«Δεν τους ανησυχεί που ο Γενικός Γραμματέας μετατρέπει τους υδρογονάνθρακες από κυριαρχικό ζήτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτικό ζήτημα; Δεν ενοχλεί τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών του το γεγονός ότι στην έκθεση του ο Γενικός Γραμματέας καλεί σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, άρα και την Τουρκία, για την εκμετάλλευση του φυσικού μας αερίου; Αλλά πώς να τους ενοχλεί όταν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών όσο και ο Υπουργός Ενέργειας μιλούν για μεταφορά του φυσικού μας αερίου με αγωγό μέσω της Τουρκίας μετά τη λύση» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα γίνεται μια «απαράδεκτη προσπάθεια εξίσωσης των νόμιμων στρατιωτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις κατοχικές δυνάμεις καλώντας σε συνεργασία τις ‘δυο αντίπαλες δυνάμεις’».

Keywords
Τυχαία Θέματα