Γαλανός: ΓΓ ΟΗΕ και Ντάουνερ δεν δημιουργούν κλίμα για λύση

16:13 2/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Ειδικός Σύμβουλός του στο Κυπριακό δυστυχώς δεν δημιουργούν κλίμα για λύση, ούτε αξιοπιστία όσον αφορά το θέμα καλών υπηρεσιών, αναφέρει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.

Σημειώνοντας ότι δεν είναι ο αρμόδιος να σχολιάσει εφ’ όλης της ύλης το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki Moon που κυκλοφόρησε άτυπα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας,

ο κ. Γαλανός δηλώνει ότι επιθυμεί να σχολιάσει συγκεκριμένη αναφορά που γενικά έχει περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από δικής μας πλευράς.

«Σε ένα σημείο του προσχεδίου ο Γ.Γ., πιθανότατα κατόπιν προτροπής του κ. Downer, εκφράζει λύπη για το γεγονός ότι αραιώνουν εκατέρωθεν οι επισκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει ο κ. Γαλανός στην ανακοίνωσή του.

Είναι λυπηρό, προσθέτει, «γιατί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αντί να αναζητήσει τις ευθύνες στη δική του πλευρά για το γεγονός ότι κατά παράβαση των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών οι Ελληνοκύπριοι υποχρεώνονται να παρουσιάσουν διαβατήρια και ταυτότητες και να αναγνωρίσουν ένα μόρφωμα το οποίο και ο ίδιος ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έχει καταδικάσει, προχωρεί σε διαπιστώσεις που βασικά οφείλονται στην ίδια την πολιτική την οποία ακολουθεί η Γενική Γραμματεία».

Δυστυχώς, αναφέρει, «στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο Ηνωμένα Έθνη. Εκείνο των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Οργανισμού και εκείνο της πολιτικής που ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας και ο κ. (Alexander) Downer που δυστυχώς δεν δημιουργούν κλίμα για λύση, ούτε αξιοπιστία όσον αφορά το θέμα καλών υπηρεσιών».

Είπε επίσης ότι «δεν μπορεί να δοθεί ελπίδα στο λαό μας αν συνεχιστεί μια υποκριτική πολιτική ψεύτικων ισοζυγίων και κρυμμένων ατζέντων» και ολοκληρώνοντας είπε ότι «καλό θα ήταν στην έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας να ασχοληθεί και σε κάποιο βαθμό με το τι κάνει για να προωθήσει τα ψηφίσματα του Οργανισμού τον οποίον υπηρετεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα