Φθάνουν σήμερα τα παιδιά απ’ το Μυγιάκι και τη Φουκουσίμα

10:06 25/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ανημέρα των Χριστουγέννων φθάνουν στην Κύπρο για δωδεκαήμερη επίσκεψη, τα 26 παιδιά και οι επτά συνοδοί από τις περιοχές Μυγιάκι και Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, τα παιδιά, ηλικίας από 9 μέχρι 17 ετών, θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων σε ολόκληρη την Κύπρο και θα παραστούν σε διάφορες

εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν προς τιμήν τους.

Στις 28 Δεκεμβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, στις 11 π.μ. τα παιδιά θα γίνουν δεκτά από την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ενώ το μεσημέρι θα τα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους στις 6 Ιανουαρίου 2012.

Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, καταλήγει η ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών συνεργάστηκε με την Ιαπωνική Πρεσβεία, την Εκκλησία της Κύπρου – η οποία θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής – των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «Εθελοντές Γιατροί Κύπρου» και την «Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη» (Women’s Federation for World Peace – WFWP).

Keywords
Τυχαία Θέματα